Sport Vesti Zrenjanin

ALEKSANDAR LILIĆ: Ovaj momak je budućnost zrenjaninskog plivanja

aleksandar lilić
Foto: Zoran Bogaroški

Sve češće se u izveštajima sa takmičenja, koje medijima dostavlja Plivački klub Proleter, među osvajačima medalja spominje i njegovo ime – Aleksandar Lilić. Ovaj mladi momak, rođen 19. avgusta 2003. godine u Zrenjaninu, definitivno je budućnost zrenjaninskog plivanja.

 

Aleksandar je završio Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i trenutno pohađa drugi razred Zrenjaninske gimnazije – prirodni smer. Plivanjem se bavi od drugog razreda osnovne škole. Na treninge je krenuo negde u isto vreme kad i njegova rođena sestra Lara Lilić, takođe talentovana plivačica Proletera.

 

– Od početka sam zavoleo plivanje i ono je bilo moj prvi izbor. Ovom sportu me je privuklo to što sve zavisi od mene i uspeh je moj. A, ujedno, volim i druženje – priča Aleksandar Lilić za portal zrenjaninski.com.

 

aleksandar lilić
Foto: Plivački savez Srbije

 

Teško uklopiti obaveze, ali uz podršku sve se može

 

Naš mladi sagovornik priznaje da je nekada veoma teško uklopiti obaveze u školi i klubu, ali da mu to, ipak, polazi za rukom. Između ostalog i zbog toga što ima podršku porodice, trenera Dragana Jocića i drugara.

 

– Zaista ima puno odricanja. Na primer, drugari često izlaze u grad, a ja ne toliko. Oni ostanu dugo u gradu, a ja maksimalno do ponoći, jer sutradan imam trening. Tokom raspusta drugi nemaju obaveze, a ja moram da ustajem u šest ujutro. Dođeš s treninga kući, pa moraš da učiš. Jednostavno, radnim danima nema toliko druženja, ali to nadoknadim vikendom, kao i na treninzima, jer i tamo imam odlične drugare – priča Aleksandar.

 

 

Ali, sva ova odricanja nisu uzalud. Aleksandar beleži sve bolje rezultate na takmičenjima i definitivno je neko na koga Plivački klub Proleter može ozbiljno da računa u narednom periodu. U decembru prošle godine je na državnom prvenstvu osvojio drugo mesto na 200 delfin. Prethodno je, u novembru, bio u Francuskoj, gde je takođe postigao odlične rezultate u odnosu na konkurenciju. Nastupao je i na vojvođanskim takmičenjima, od početka kao član Proletera.

 

– Delfin je moja tehnika i sada sam stariji junior. Ova godina će biti dosta teška, ali ću se truditi i dati sve od sebe da dostignem nivo sa 2002. godištem, kako bih bio konkurentan sa njima – ističe Aleksandar, kome su uzori Kejleb Dresel i Majkl Felps.

 

U februaru ga očekuje vojvođansko prvenstvo, a u martu Serbia Open, na kojem nastupaju i takmičari iz inostranstva. Verujemo da će Aleksandar Lilić na budućim takmičenjima beležiti uspehe i pokazati da njegovo vreme tek dolazi.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Koga lazete decko je ok plivac mada nema toliko uspeha ali u Zrenjaninu ima mnogo uspesnijih plivača o kojima mozete pisati kao sto su braca Kovacevic.

sinovoz
FAM