• ALEKSANDAR ČAVRIĆ: ZASLUŽILI SMO DA ODEMO U RUSIJU!

    ZRENJANIN – Zimsku pauzu u slovačkom prvenstvu igrač Slovana iz Bratislave Aleksandar Čavrić iskoristio je da novogodišnje praznike provede sa porodicom, devojkom i prijateljima u Srbiji. Baš na Božić zaputio se nazad u Bratislavu, gde ga već danas čekaju prvi treninzi posle gotovo jednomesečnog odmora.     – Ove godine sam se zaputio na Zlatibor, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ALEKSANDAR ČAVRIĆ: ZASLUŽILI SMO DA ODEMO U RUSIJU!

    ZRENJANIN – Zimsku pauzu u slovačkom prvenstvu igrač Slovana iz Bratislave Aleksandar Čavrić iskoristio je da novogodišnje praznike provede sa porodicom, devojkom i prijateljima u Srbiji. Baš na Božić zaputio se nazad u Bratislavu, gde ga već danas čekaju prvi treninzi posle gotovo jednomesečnog odmora.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Ove godine sam se zaputio na Zlatibor, tamo sam bio pet – šest dana, i zaista sam se lepo proveo. Koliko je važno da dobro treniraš, toliko je važno i da se dobro odmoriš kada dođeš ovde na pauzu. Ovaj odmor mi je baš prijao – kaže za portal zrenjaninski.com doskorašnji član mlade fudbalske reprezentacije Srbije.

     

    Aleksandar će sa klupskim drugovima pet dana provesti u Bratislavi, gde će imati po dva treninga dnevno, a nakon toga odlaze na jednomesečne pripreme u Antaliju.

     

    – Očekuje nas težak rad, pošto imamo devet bodova zaostatka za prvoplasiranom ekipom. Trebaće baš dosta rada i truda da to nadoknadimo. Nekoliko utakmica smo kiksnuli protiv slabijih ekipa, što ne smeš da dozvoliš sebi. Što se tiče kluba, očekivanja su da budemo prvi, kao svake godine, i mislim da ćemo u tome uspeti, jer imamo kvalitet. Dok sam boravio u Srbiji, pročitao sam da je klub doveo neka pojačanja i da je u naše redove stiglo dosta dobrih igrača. To znači da je sve otvoreno i da će svi morati da se bore za svoju poziciju na terenu, što je dobra stvar, jer zbog jake konkurencije niko ne može da se opušta – naglašava Čavrić, koji se nada da će Slovan osvojiti titulu prvaka Slovačke.

     

    Nekadašnji igrač zrenjaninskog Banata, OFK Beograda, Arhusa i belgijskog Genta, dok je bio mlađi, bio je u redovima mlade reprezentacije Srbije. Sada mu je želja da zaigra u A reprezentaciji, a trudiće se da se svojom igrom nametne selektoru Mladenu Krstajiću.

     

    – To je želja svakog igrača. Nadam se da ću dobiti taj poziv i to je pitanje vremena. Potrebno je da jednu ili jednu i po sezonu u kontinuitetu odigram dobro. Mnogo je teže da uđem u A reprezentaciju nego što je to bio slučaj sa mladom selekcijom, jer su u pitanju iskusniji i veći igrači, ali opet sve zavisi od mene. Radim naporno i videćemo šta će biti – ističe Čavrić.

     

    Aleksandar Čavrić
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Srbija se posle duže vremena ponovo plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će ove godine biti održano u Rusiji. Ovo se nametnulo kao naredna tema razgovora.

     

    – Konačno da i mi odemo na veliko takmičenje. Mislim da smo to ovog puta i zaslužili, jer smo igrali pametno. Nadam se da ćemo u Rusiji postići neki rezultat i da nećemo tamo otići samo da bismo popunili broj ekipa – očekivanja su našeg sagovornika.

     

    U reprezentaciji Srbije su i dva Čavrićeva sugrađanina iz Zrenjanina – Duško Tošić i Zoran Tošić.

     

    – Sa Zoranom se maltene svakodnevno čujem. Baš za Novu godinu smo i na Zlatiboru bili zajedno i imamo veoma dobar odnos. Puno puta mi je davao savete, jer je iskusniji od mene, i pomogao mi je kad sam zbog povreda bio u nekom lošem periodu. Sa Duškom sam se nekoliko puta video, pošto uglavnom retko dolazi u Zrenjanin, ali sam u dobrim odnosima i sa njim – otkriva Aleksandar Čavrić.

     

    Zoran Tošić je preuzeo Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina i očekivanja zrenjaninskih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu su da se superligaški fudbal ponovo vrati u grad na obalama Begeja, gde je nekada i igran.

     

    – Kada sam počinjao igračku karijeru u Zrenjaninu i tada je bilo jako puno talenata, i ubeđen sam da ih ima i sada. Zrenjanin važi za grad koji ima veoma talentovane fudbalere, tako da se nadam da će neko pomoći našem gradu i uložiti sredstva i energiju kako bismo krenuli boljim putem. Iskreno se nadam da su pred zrenjaninskim fudbalom neki bolji dani – zaključuje Aleksandar Čavrić u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport