• Aktuelna uprava kluba želi da vrati Proleter u vrh srpskog rukometa

    U zrenjaninskom restoranu „Bečkerek“ organizovano je donatorsko veče sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku opreme za mlađe kategorije u Rukometnom klubu Proleter.   Donatorskoj večeri i koktelu, upriličenom tim povodom, osim aktuelne uprave kluba i stručnog štaba, prisustvovali su i mladi rukometaši, bivši sportisti, veterani Proletera, biznismeni, predstavnici lokalne samouprave, novinari i drugi.     Predsednik […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aktuelna uprava kluba želi da vrati Proleter u vrh srpskog rukometa

    U zrenjaninskom restoranu „Bečkerek“ organizovano je donatorsko veče sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku opreme za mlađe kategorije u Rukometnom klubu Proleter.

     

    Donatorskoj večeri i koktelu, upriličenom tim povodom, osim aktuelne uprave kluba i stručnog štaba, prisustvovali su i mladi rukometaši, bivši sportisti, veterani Proletera, biznismeni, predstavnici lokalne samouprave, novinari i drugi.

     

    donatorsko veče
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Predsednik RK Proleter, ugledni privatnik Dragan Božjak, kazao je ovom prilikom da uprava kluba ima podršku Grada Zrenjanina, gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovog pomoćnika Sime Salapure, u nameri da Proleter vrati na mesto koje mu pripada.

     

    – Sada je prilika da vratimo klub na mesto gde je nekada bio. Naravno, to ne ide brzo. Napravili smo reviziju i krećemo od početku. Prvi plan je da ispunimo program za godinu dana, onda ćemo usvojiti četvorogodišnji program, a zatim i onaj koji se odnosi na period od osam godina – istakao je Božjak, dodajući da je dosta ovdašnje privrede uključeno u pomoć klubu.

     

    donatorsko veče
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Sportski direktor Rukometnog kluba Proleter Nebojša Jokić podsetio je da je ovaj sportski kolektiv svojevremeno mnogo uradio za srpski sport i da je igrao finale Kupa šampiona.

     

    – Sad moramo da ga vratimo na stare staze slave. Sadašnja ekipa ljudi ima najbolje namere i najveće želje da pomogne klubu, bez ikakvih i najsitnijih ličnih interesa – poručio je Jokić.

     

    Trener Zoltan Ivanica istakao je da će rad biti usmeren ka fabrikovanju kvalitetnih igrača za prvu ekipu, uz jasnu viziju da sport ima kompleksnu ulogu u razvoju mladog čoveka.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport