• AJREDIN AJETI: PRVO MESTO NA TAKMIČENJU U ORIJENTIRINGU

    NOVI SAD, VRDNIK – Proteklog vikenda u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Vrdniku održano je trodnevno takmičenje u orijentiringu pod nazivom „Vojvodina Open“ u sprintu, srednjoj i dugoj distanci.     Ovo takmičenje bodovano je za prvenstvo Srbije u kombinaciji, a takmičarima iz pokrajine ovo je ujedno bilo prvenstvo Vojvodine.   Na takmičenju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    AJREDIN AJETI: PRVO MESTO NA TAKMIČENJU U ORIJENTIRINGU

    NOVI SAD, VRDNIK – Proteklog vikenda u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Vrdniku održano je trodnevno takmičenje u orijentiringu pod nazivom „Vojvodina Open“ u sprintu, srednjoj i dugoj distanci.

     

    ajredin ajeti
    Ajredin Ajeti

     

    Ovo takmičenje bodovano je za prvenstvo Srbije u kombinaciji, a takmičarima iz pokrajine ovo je ujedno bilo prvenstvo Vojvodine.

     

    Na takmičenju je nastupio i Zrenjaninac Ajredin Ajeti, koji brani boje Orijentaciono atletskog kluba „Novi Sad“, i to u konkurenciji M21B, i nakon tri discipline osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji.

     

    Ajredin se ovim sportom bavi tri godine, a prvi put se susreo sa njim na prvenstvu vojske.

     

    – Veliku zahvalnost dugujem klubu OAK „Novi Sad“, kao i Dušku Radojčiću – Frulji, koji me je uveo u ovaj sport i naučio osnovama – ističe Ajeti.

     

    Lepa vest je da će u narednom periodu Zrenjanin dobiti prvi orijentiring klub, a mogu se očekivati i takmičenja u ovoj sportskoj disciplini.

     

    Orijentiring je sport u kojem takmičar treba uz pomoć karte i kompasa da za najkraće moguće vreme pronađe na terenu određeni broj kontrolnih tačaka i to onim redosledom kako je nacrtano na karti. Dakle, za razliku od atletskog krosa, gde se trčanje u prirodi izvodi na obeleženoj stazi određene dužine, u orijentiringu se takmičari kreću po nepoznatom terenu, a da bi to mogli, koriste se pomoćnim rekvizitima: specijalnom kartom tog terena i kompasom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport