Sport

AERODROM EČKA: Bob reprezentacija među avionima!

EČKA – Direktor Aerodroma „Ečka“ Marinel Gilezan i predsednik Bob saveza Srbije Boris Stojnić Rađenović potpisali su danas ugovor o saradnji, po kome će ečanski aerodrom ustupiti deo svog prostora za izgradnju trenažnog bob poligona.

Aerodrom "Ečka" bogatiji za još jedan sadržaj
Aerodrom „Ečka“ bogatiji za još jedan sadržaj

Po rečima Stojnića Rađenovića, dužina poligona, sa nagibom i šinama, biće između 70 i 80 metara, a širina tri metra.

– Poligon će služiti za vežbe muskulature i tehnike uskakanja. Takođe, koristiće i za testiranje novih sportista koji žele da se bave ovom sportskom disciplinom – objasnio je on i naglasio da će izgradnja poligona, koju će u potpunosti finansirati Bob savez Srbije, početi već za nekoliko dana.

Stojnić Rađenović je naglasio da će ovo biti jedini bob poligon u regionu, pošto ga nemaju ni susedne zemlje poput Rumunije, Bugarske, Crne Gore ili Bosne i Hercegovine.

Reprezentativac Vuk Rađenović i direktor aerodroma Marinel Gilezan
Reprezentativac Vuk Rađenović i direktor aerodroma Marinel Gilezan

Srpski reprezentativac u bobu Vuk Rađenović kazao je da je ovo veliki korak, jer su on i njegove kolege do sada bili hendikepirani kada je reč o kvalitetnim treninzima.

– Falile su nam specifične fizičke pripreme i zbog njih smo morali da putujemo u inostranstvo, jer u Srbiji nismo imali uslove za vežbanje. Sada ćemo konačno imati priliku da uđemo među najjače nacije u bobu – ocenio je Vuk Rađenović.

Predsednik Bob saveza Srbije
Predsednik Bob saveza Srbije

Direktor Aerodroma „Ečka“ Marinel Gilezan rekao je da će dolaskom članova bob reprezentacije Srbije biti obogaćene aktivnosti na ovom aerodromu, jednom od najaktivnijih u zemlji, na kome se godišnje ostvari i do 5.000 sati naleta avionom i gde deluje nekoliko vazduhoplovnih škola.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić koji je izrazio očekivanje da će Zrenjanin i Aerodrom „Ečka“ dati skroman doprinos tome da naša bob reprezentacija bude uspešna u narednom periodu.

Bob je zimski sport u kom se takmičari pokušavaju u što kraćem vremenu spustiti po dogovorenoj zaleđenoj stazi u specijalnim aerodinamičnim sankama, koje se takođe nazivaju bob. Bob je standardni sport na Zimskim olimpijskim igrama od 1924. godine.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.