• ACA DŽABAR AKTIVNO IGRA KOŠARKU I U 54. GODINI!

    ZRENJANIN – Zrenjaninac Aleksandar Stevanov, popularni Aca Džabar, osvojio je sa reprezentacijom Srbije bronzanu medalju na 14. Svetskom prvenstvu u košarci za veterane, koje je održano u italijanskom Montekatiniju.     Za njega su danas, u Gradskoj kući Zrenjanina, prijem priredili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Stevanov je, inače, nastupao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ACA DŽABAR AKTIVNO IGRA KOŠARKU I U 54. GODINI!

    ZRENJANIN – Zrenjaninac Aleksandar Stevanov, popularni Aca Džabar, osvojio je sa reprezentacijom Srbije bronzanu medalju na 14. Svetskom prvenstvu u košarci za veterane, koje je održano u italijanskom Montekatiniju.

     

    aleksandar-stevanov
    Aleksandar Stevanov

     

    Za njega su danas, u Gradskoj kući Zrenjanina, prijem priredili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Stevanov je, inače, nastupao u kategoriji iznad 50 godina.

     

    – Do bronze smo došli u dramatičnom meču sa Ukrajinom, a presudili su koševi koje sam dao iz slobodnog bacanja. Igrao sam protiv čuvenog Aleksandra Volkova, koji je za mene bio idol, a sad smo tu negde – priča Aca uz osmeh.

     

    Na prvenstvu je učestvovalo oko 400 ekipa sa 5.000 takmičara. Srbiju je predstavljalo šest timova. Zanimljivo je da je na prvenstvu igrao i crnogorski političar Milo Đukanović.

     

    Aleksandar Stevanov najstariji je aktivni balkanski košarkaš. Rođen je 8. marta 1963. godine i aktivno igra za Košarkaški klub „Bagljaš“. Na pitanje, hoće li to činiti i u narednoj sezoni, odgovara da neće ako dođu mladi i perspektivni. A ukoliko ih ne bude – moraće. Možda neće igrati za svoj „Bagljaš“, ali se već priprema za Evropsko prvenstvo za veterane, koje se dogodine održava u Mariboru.

     

    – Iz Maribora dolazimo sa zlatom – obećava Aca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije YSLAJDER

    BROJNE POZNATE LIČNOSTI IMALE SU PSE I MAČKE

    Želite kućnog ljubimca? Da li da to bude pas ili da bude mačka? Možda će vam u konačnoj odluci pomoći izreka koju je neko davno smislio. Ona otprilike glasi – da pse imaju vojnici a […]

    KRAJINA OSVOJILA KUP FUDBALSKOG SAVEZA GRADA (FOTO)

    FK Rusanda (Melenci) – FK Krajina (Krajišnik) 2:0   Fudbaleri melenačke Rusande ipak nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i da stignu zaostatak od tri gola prednosti, jer su […]

    POČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

    NOVI SAD – Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila, i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske […]