Slobodno vreme

ZRENJANINCI IMALI PRILIKU DA RAZGLEDAJU RARITETNA VOZILA (FOTO)

Posetioci Aviv Parka Zrenjanin imali su juče priliku da uživaju u izložbi oldtajmera. Kabrioleti, vojna vozila iz Drugog svetskog rata, motocikli, luksuzni automobili iz šezdesetih godina, privlačili su poglede svih prolaznika.

oldtajmeri

Zrenjaninci su mogli vozila da razgledaju, fotografišu i dive se nečemu što je davna prošlost. Veliku pažnju privukao je kamion „Packard“ iz 1915. godine koji za Srbiju ima veliku istorijsku vrednost, jer je učestvovao u proboju Solunskog fronta, i jedini je sačuvani primerak u Evropi.

– To je kamion koji je američka vojska dala Francuskoj, koji je kasnije poslat u Solun. Mi smo ga pre deset godina našli u Lapovu. Bio je u užasnom stanju, propao je u zemlju i istrulio, i do pre dve godine smo ga sređivali – ispričao nam je vlasnik Saša Hadžić.

Posebnu pažnju privukle su i prelepe limuzine marke Mercedes, Chrysler i Audi, a ništa manje nisu bili zapaženi ni automobili malo novijeg doba, kao što su fića i buba.

oldtajmeri

Milivoj Jovinov, predsednik Auto moto kluba „Veteran“, oldtajmerima se bavi već 30 godina i redovno organizuje i učestvuje na ovakvim izložbama. Vlasnik je najstarijeg motocikla iz 1909. godine, a u Avivu je izložio luksuzan automobil marke Audi, iz 1967. godine.

– Audi imam već 15 godina i dalje je kao nov. Pravljen je od ispoliranog čelika od kojeg se, inače, pravi i Zepter posuđe, tako da će automobil ostati isti i za 150 godina – rekao nam je Jovinov.

oldtajmeri

oldtajmeri

oldtajmeri

Podeli članak
sinovoz
FAM