Slobodno vreme YTOP

VOJISLAV LIVADA VICEPRVAK SRBIJE U VOŽNJI ZAPREGA

Vojislav Livada

KELEBIJA – Proteklog vikenda je u bajkovitom ambijentu ergele “Kelebija” održano završno, peto kolo Otvorenog prvenstva Srbije u vožnji zaprega, u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, i uz tehničku podršku KK “Favory“ iz Kelebije.

 

Vojislav Livada

 

Boje zrenjaninskog Konjičkog kluba “Quarter” branili su senior Dragan Trnjakov i juniori Vojislav Livada, Aleksandra Trnjakov i Milica Petrov.

 

U utakmici petog kola, za uzrasnu kategoriju juniora vozača, startovalo je četvoro najboljih juniora Srbije, a parkur je za tu priliku dizajnirao svetski priznati uređivač staza i parkura Ištvan Zambo iz Mađarske. Stoga je parkur bio jedan od najzahtevnijih koji su juniori iz Srbije do sada vozili. A najuspešniji zrenjaninski takmičar bila je Milica Petrov, koja je zauzela drugo mesto i srebrno odličje, treće mesto pripalo je Vojislavu Livadi, dok je četvrta bila Aleksandra Trnjakov (Stapar).

 

Sumirajući rezultate postignute u svih pet kola, titula viceprvaka Srbije, sa ukupno 55 prvenstvenih bodova, pripala je Vojislavu Livadi koji je tokom sezone vozio grla 22 Ema IV, 2 Vesna IV, Favory Fantom i 326 Ema. Bronzano odličje prvenstva Srbije pripalo je Milici Petrov sa ukupno 5 prvenstvenih bodova, a Milica je tokom sezone vozila 93 Dravu III & 1 Ema IV/10.

 

– Titula viceprvaka Srbije je veliki uspeh, malo mi je falilo za titulu prvaka, ipak završno kolo je odlučilo. Kada sagledam svih pet kola izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima i verujem da moji konji i ja možemo da budemo još bolji. Zahvalan sam mojoj porodici koja mi je velika podrška, posebno mom dedi Braši bez čije pomoći, saveta i podrške ne bih mogao da se bavim ovim, a ni da ostvarujem ovakve rezultate u zaprežnom konjičkom sportu. Veliku zahvalnost dugujem i svim članovima KK “Quarter“ koji su me bodrili, savetovali i podržavali tokom sezone. Predstoji pauza koju ću se truditi da maksimalno iskoristim radeći sa konjima, a i na sebi, kako bih narednu sezonu dočekao što spremniji – ponosno je istakao viceprvak Srbije Vojislav Livada

 

U konkurenciji seniora, nakon prvog dana takmičenja i održane dve discipline A – dresurna vožnja i B – vožnja preciznosti kroz čunjeve, u kojoj osvaja drugo mesto imajući samo jednu grešku u parkuru, Dragan Trnjakov je u ukupnom plasmanu bio na trećoj poziciji.

 

Nedelja je bila rezervisana na najtežu disciplinu B – maraton, koja zahteva odličnu kondiciju konja, a takođe i posebno vozilo za vožnju. Kako se Dragan po prvi put susreo sa maratonom i zahtevnim fiksnim preprekama, odlično se snalazio i vešto vozio. Ipak, videvši da je staza preteška za njegove konje Weru i Conversano Weru, odlučio je da nakon četvrte prepreke odustane od dalje vožnje, jer nije želeo da izazove povredu konja.

 

Ovo je, svakako, veliko i vredno iskustvo za Dragana Trnjakova i njegove konje. Sada zna na čega treba da obrati pažnju tokom priprema za narednu sezonu, kako bi je spremno dočekao, a takođe i pokuša da obezbedi adekvatno maratonsko vozilo, te sledeće godine nastupi pored nacionalnih takmičenja i na Balkanskom šampionatu u vožnji zaprega čiji je Srbija domaćin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM