Slobodno vreme YTOP

VOJISLAV LIVADA VICEPRVAK SRBIJE U VOŽNJI ZAPREGA

Vojislav Livada

KELEBIJA – Proteklog vikenda je u bajkovitom ambijentu ergele „Kelebija“ održano završno, peto kolo Otvorenog prvenstva Srbije u vožnji zaprega, u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, i uz tehničku podršku KK “Favory“ iz Kelebije.

 

Vojislav Livada

 

Boje zrenjaninskog Konjičkog kluba „Quarter“ branili su senior Dragan Trnjakov i juniori Vojislav Livada, Aleksandra Trnjakov i Milica Petrov.

 

U utakmici petog kola, za uzrasnu kategoriju juniora vozača, startovalo je četvoro najboljih juniora Srbije, a parkur je za tu priliku dizajnirao svetski priznati uređivač staza i parkura Ištvan Zambo iz Mađarske. Stoga je parkur bio jedan od najzahtevnijih koji su juniori iz Srbije do sada vozili. A najuspešniji zrenjaninski takmičar bila je Milica Petrov, koja je zauzela drugo mesto i srebrno odličje, treće mesto pripalo je Vojislavu Livadi, dok je četvrta bila Aleksandra Trnjakov (Stapar).

 

Sumirajući rezultate postignute u svih pet kola, titula viceprvaka Srbije, sa ukupno 55 prvenstvenih bodova, pripala je Vojislavu Livadi koji je tokom sezone vozio grla 22 Ema IV, 2 Vesna IV, Favory Fantom i 326 Ema. Bronzano odličje prvenstva Srbije pripalo je Milici Petrov sa ukupno 5 prvenstvenih bodova, a Milica je tokom sezone vozila 93 Dravu III & 1 Ema IV/10.

 

– Titula viceprvaka Srbije je veliki uspeh, malo mi je falilo za titulu prvaka, ipak završno kolo je odlučilo. Kada sagledam svih pet kola izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima i verujem da moji konji i ja možemo da budemo još bolji. Zahvalan sam mojoj porodici koja mi je velika podrška, posebno mom dedi Braši bez čije pomoći, saveta i podrške ne bih mogao da se bavim ovim, a ni da ostvarujem ovakve rezultate u zaprežnom konjičkom sportu. Veliku zahvalnost dugujem i svim članovima KK “Quarter“ koji su me bodrili, savetovali i podržavali tokom sezone. Predstoji pauza koju ću se truditi da maksimalno iskoristim radeći sa konjima, a i na sebi, kako bih narednu sezonu dočekao što spremniji – ponosno je istakao viceprvak Srbije Vojislav Livada

 

U konkurenciji seniora, nakon prvog dana takmičenja i održane dve discipline A – dresurna vožnja i B – vožnja preciznosti kroz čunjeve, u kojoj osvaja drugo mesto imajući samo jednu grešku u parkuru, Dragan Trnjakov je u ukupnom plasmanu bio na trećoj poziciji.

 

Nedelja je bila rezervisana na najtežu disciplinu B – maraton, koja zahteva odličnu kondiciju konja, a takođe i posebno vozilo za vožnju. Kako se Dragan po prvi put susreo sa maratonom i zahtevnim fiksnim preprekama, odlično se snalazio i vešto vozio. Ipak, videvši da je staza preteška za njegove konje Weru i Conversano Weru, odlučio je da nakon četvrte prepreke odustane od dalje vožnje, jer nije želeo da izazove povredu konja.

 

Ovo je, svakako, veliko i vredno iskustvo za Dragana Trnjakova i njegove konje. Sada zna na čega treba da obrati pažnju tokom priprema za narednu sezonu, kako bi je spremno dočekao, a takođe i pokuša da obezbedi adekvatno maratonsko vozilo, te sledeće godine nastupi pored nacionalnih takmičenja i na Balkanskom šampionatu u vožnji zaprega čiji je Srbija domaćin.

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM