Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Virtuelni festival „Moj off“ počinje 27. marta, biće prikazano 65 filmova

moj off festival
Film "Optužujem" Romana Polanskog

MegaCom Film (MCF), Kombank Dvorana, Cine Grand i bioskop „Vilin Grad“ pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni. Stoga su u jeku borbe sa pandemijom virusa korona osmislili potpuno besplatan kućni Online filmski festival „Moj off“. Na festivalu će biti prikazani najnoviji i najprestižniji nagrađeni naslovi svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu. Očekuju nas i svetske online premijere.

 

Festivalski virtuelni prostor MOJOFF.NET otvoriće vrata najnovijim svetskim filmskim naslovima. Pod sloganom „Uključi se na OFF“, oživeće pred domaćom publikom najrazličitije priče proslavljenih reditelja i scenarista.

 

U petak, 27. marta, u 21 sat, najnovijim filmom Romana Polanskog „Optužujem“, započinje prvi besplatni Online filmski festival „Moj off“. Posetioci sajta mojoff.net moći će u predstojećim danima, sve do 10. aprila, da pogledaju i ostvarenja „Talaso“, „Počasni gost“, „Idealni kandidat“, „Laka devojka“ i druge.

 

Biće prikazivani i animirani bioskopski hitovi

 

Celodnevni program „Moj off“ festivala, tokom 15 dana trajanja, kroz pet programskih celina, prikazivaće najnovije filmske naslove, igrane i dokumentarne, kako za odrasle tako i za decu, prilagođavajući satnicu programa najmlađoj publici. U okviru dnevnih programskih celina „Kids Fest predstavlja“ i „Porodična avantura“ naći će se animirani bioskopski hitovi, sinhronizovani na srpski jezik.

 

Prvi dečiji film na „Moj off“ festivalu moći će da se pogleda u subotu, 28. marta, u 15 sati. Reč je o sihronizaciji „Čuvena invazija medveda na Siciliju“, koja je prikazana na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, a potom na otvaranju jubilarnog 15. Kids festa u Beogradu.

 

U okviru atraktivne programske celine „Viđeno neviđeno“, koja je rezervisana za udarne večernje termine, biće prikazano 28 filmova pristiglih sa festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, ali i sa domaćeg 25. Festivala autorskog filma (FAF), kao i 48. FEST-a. Među njima je i francuska komedija „Laka devojka“, koju do sada publika kod nas nije imala priliku da pogleda. Ovaj film je prikazan u Kanu i privukao je izuzetnu pažnju kritike i javnosti.

 

moj off festival
Film „Talaso“

 

Na repertoaru i francuska komedija „Talaso“

 

Film koji je zatvorio prošlogodišnji 25. FAF, francuska komedija „Talaso“, sa Mišelom Uelbekom i Žerarom Depardjeom u naslovnim ulogama, o dvojici zaljubljenika u alkohol koji u spa-centru borave na rehabilitaciji, uvršten je u program Online filmskog festivala „Moj off“, kao i film „Počasni gost“, jednog od najznačajnijih kanadskih reditelja Atoma Egojana. Egojan je, zajedno sa glavnim glumcem filma Dejvidom Tjulisom, bio gost ovogodišnjeg FEST-a. „Počasni gost“ istražuje vezu između oca i ćerke, njihovu istoriju odnosa kao i događaje koje niko od njih nije dobro razumeo.

 

Da je reč o raznovrsnom programu i svetskim kinematografijama, govori i naslov sa Bliskog Istoka „Idealni kandidat”, prve rediteljke sa prostora Saudijske Arabije Haife al-Mansur, koji je prikazan u Veneciji, Londonu, potom na 48. FEST-u. Priča prati ženu, doktorku iz Saudijske Arabije, koja prkosi utvrđenom patrijarhalnom sistemu kandidujući se na lokalnim opštnskim izborima.

 

U okviru programa „Dokumentarni vrhunci“ biće prikazane priče o svetskim zvezdama, kako umetnicima širokog spektra, tako i sportistima. Dokumentarni film „Felini, ja sam rođeni lažov“ pruža uvid u rad poznatog režisera 20. veka. Film koji je otvorio Festival dokumentarnog filma #DOK 2, o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru  moći će da se pogleda na „Moj off“ festivalu, u subotu, u 12 časova.

 

Kompletan repertoar festivala možete POGLEDATI OVDE.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM