Slobodno vreme YSLAJDER

STUDENT PRAVNOG FAKULTETA UZGAJA KONJE

Ivan Aćin sa ljubimcima

ZRENJANIN – Ivan Aćin student je treće godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a u slobodno vreme Ivan se bavi – konjima. Nedavno je portal zrenjaninski.com objavio fotografiju Ivana kako jaše kroz Karađorđev park, a fotografija je izazvala vrlo lepe reakcije.

Ivan Aćin sa ljubimcima

– Jahao sam iz zadovoljstva, a i malo da prošetam kobilu – smeška se Ivan.

Ivan ima dva konja, pastuva Batora i kobilu Zitu. Bator ima tri godine, a Zita pet, i stigli su iz Vojne ustanove Karađorđevo.

– U pitanju su nonijusi, poboljšani toplokrvnim rasama – kaže Ivan.

Ivan je ljubav prema konjima nasledio od oca, a danas se njih dvojica zajedno brinu o Batoru i Ziti. Hrane ih, uglavnom senom, detelinom i zobi, čiste štalu, a konje timare. Konji se prežu „u par“, a Ivan jaše Zitu.

– Nemam još takmičarsko vozilo. Zasad imam samo fijaker, ali nadam se da ću za nekoliko godina nabaviti i takmičarsko vozilo, pa ćemo se i oprobati na takmičenjima – napominje Ivan.

Ivan Aćin

Ivan kaže da je nekad u kraju bilo mnogo više konja nego što ih ima sada.

– Stanujem u Đurđevskoj ulici, Zrenjaninci to znaju kao Ajmački sokak, i nije bilo kuće da nije imala konje. Sada nije tako, ima ih tek poneko. Ja ih volim, želim da održim tradiciju, a smatram da su konji obeležje Panonije – ističe naš sagovornik.

U duhu tradicije, momci sa Gradnulice projahaće gradom na drugi dan Božića, a Ivan se nada da će ih svake godine biti sve više i više.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.