Slobodno vreme YTOP

SESTRE UREĐUJU RADIONICU U KOJOJ ĆE PRAVITI TAŠNE I CIPELE

Sestre Berkesel

ZRENJANIN – Sestre Ildiko i Gabriela Berkesel, zahvaljujući sredstvima mađarske Fondacije “Prosperitate”, kupile su tri mašine: obućarsku, tašnersku i običnu, šivaću, i trenutno uređuju radionicu u kojoj će izrađivati, zasad, tašne a u najskorijem roku i cipele.

Sestre Berkesel

– Prvo moramo da savladamo obućarski zanat – smeškaju se sestre Ildiko i Gabriela, presrećne što su registrovale proizvodnu radionicu “Izrada torbi Berkesel”.

Za sredstva Fondacije sestre Berkesel konkurisale su proletos. Prošle su vrlo rigoroznu, ali stručnu obuku za preduzetnike, koja se odvijala u Kanjiži, položile zahtevne testove i onda čekale da se donese odluka o njihovom biznis planu.

– Presrećne smo bile kad je naš biznis plan dobio zeleno svetlo i kad smo krenule u realizaciju – kažu Ildiko i Gabriela. – Sada u kući sređujemo jednu prostoriju u kojoj će biti radionica sa posebnim ulazom, planiramo i salon, ali otom – potom – ističu naše sagovornice.

Ildiko i Gabrielu mnogi već znaju po kreativnim ručnim tašnama, koje su pravo umetničko delo i unikati, jer ne postoje dve iste. Imati njihovu tašnu stvar je stila. Zahvaljujući novim mašinama, Ildiko i Gabriela oprobaće se i u izradi unikatnih cipela i ko zna još čega – njihove ideje nemaju granice.

Podeli članak
sinovoz
FAM