Slobodno vreme YTOP

ŠEŠIR NAKRIVI, PA PRAVAC U NARODNI MUZEJ

ZRENJANIN – U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba „Moda šešira“ autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac.

moda-sesira

Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja „modiskog“ i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje obogaćena je predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanina sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira „Begej“.

Realizaciju izložbe u Narodnom muzeju podržao je „Gomex“, a izložbu je otvorila Bojana Nićetin, rukovodilac marketinga u ovoj kompaniji. Ona je podsetila prisutne da „Gomex“-ov prepoznatljiv slogan „Šešir nakrivi, lakše se živi“ u potpunosti odgovara tematici izložbe.

– Posebno nas je inspirisalo to što je postavka došla iz Šapca, grada u kojem je „Gomex“ prisutan u skoro istom obimu u kojem je prisutan i u Zrenjaninu. Potvrđujući visok stepen društvene odgovornosti, izložba nam se učinila kao sjajna ideja i sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu organizatora – istakla je Nićetin.

moda-sesira

Izložba „Moda šešira“ rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke, na kojoj su izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi su kroz ambijentalne celine predstavljeni „modiski“ salon i šeširdžijska radionica.

Izložba „Moda šešira“ u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena do 14. januara 2017. godine.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.