Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Šabački letnji festival oduševio publiku, Gomex oficijelni partner (Foto)

šabački letnji festival

Tokom prva četiri dana avgusta održan je sedamnaesti Šabački letnji festival, manifestacija po kojoj je ovaj grad poznat i van granica Srbije. Kompanija „Gomex“ iz Zrenjanina bila je oficijelni partner ovogodišnjeg festivala.

 

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja okuplja bendove sa prostora bivše Jugoslavije. Publici su se tokom četiri festivalska dana predstavili „Slonz“, „Kristali“, „Eho Ton“, „Bad Copy“, „Majdan“, „Smoke Mardeljano“, „Goblini“, „Beogradski sindikat“, „Zemlja gruva“, Davorin Bogović i Rambo Amadeus.

 

Kvalitet ovog festival se ogleda i u tome što je na njemu sprovedeno i mnoštvo programa koji predstavlja manje poznate i nedovoljno afirmisane stvaraoce.

 

Kultni sastav „Kristali“ je ovom prilikom obeležio 25 godina od izlaska prvog albuma, dok je spektakularnim nastupom „Beogradskog sindikata“ u nedelju završen ovogodišnji Šabački letnji festival.

 

šabački letnji festival

 

Interesovanje publike je bilo potpuno očekivano. Svih festivalskih večeri šabačka tvrđava bila popunjena do poslednjeg mesta. Poseban kuriozitet festivala je sama lokacija koja ga čini posebno privlačnim. U pitanju je unutrašnjost tvrđave koja datira iz 17. veka. Arheološki lokalitet, u spoju sa modernim duhom, daju ovom prostoru posebnu harizmu.

 

Festival je do sada ugostio više od 170 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih muzičkih talenata. Podrška kompanije „Gomex“ Šabačkom letnjem festivalu nije izostala ni ovog puta.

 

„Dobra saradnja između organizatora festivala i naše kompanije će se nastaviti i u budućnosti“, kažu u „Gomex“-u.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM