Slobodno vreme

RIZNICA DONJEG POTISJA: Manifestacija na izletištu pored Tise

Riznica donjeg Potisja
Duško Radišić i Stevo Čorokalo

Druga po redu manifestacija „Riznica donjeg Potisja“ biće održana u subotu, 30. juna, na izletištu pored Tise, kod Žabaljskog mosta.

 

– Manifestacija počinje od 10 časova, a naš cilj je da Zrenjanince privolimo da se opredeljuju za izlete i uživanje pored reke. Ove godine je akcenat na kuvanju ribljeg paprikaša, od soma stokilaša, koji je uhvaćen baš u Tisi – kaže Stevo Čorokalo, jedan od organizatora manifestacije.

 

Osim takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša, na izletištu će biti priređen mini etno i eko sajam, degustacije, zabavno muzički program, nastupi kulturno-umetničkih društava i ansambla „Meškarke“ iz Aradca. Biće organizovana i vožnja brodom, kao i škola bućke, odnosno posebne veštine lova na soma.

 

Organizatori manifestacije su „Lokalni edukativno ekološki izazov“, Grad Zrenjanin i Mesna zajednica Aradac.

 

– Prva manifestacija je odlično prošla, nadamo se da će ove godine biti još uspešnije i masovnije. Ovo je događaj koji nas podstiče da više uživamo u rekama koje su nam tu u blizini, da se upoznamo sa etno i ekološkim odlikama našeg kraja i da promovišemo svoj region – poručio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.