Slobodno vreme

RIZNICA DONJEG POTISJA: Manifestacija na izletištu pored Tise

Riznica donjeg Potisja
Duško Radišić i Stevo Čorokalo

Druga po redu manifestacija “Riznica donjeg Potisja” biće održana u subotu, 30. juna, na izletištu pored Tise, kod Žabaljskog mosta.

 

– Manifestacija počinje od 10 časova, a naš cilj je da Zrenjanince privolimo da se opredeljuju za izlete i uživanje pored reke. Ove godine je akcenat na kuvanju ribljeg paprikaša, od soma stokilaša, koji je uhvaćen baš u Tisi – kaže Stevo Čorokalo, jedan od organizatora manifestacije.

 

Osim takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša, na izletištu će biti priređen mini etno i eko sajam, degustacije, zabavno muzički program, nastupi kulturno-umetničkih društava i ansambla “Meškarke” iz Aradca. Biće organizovana i vožnja brodom, kao i škola bućke, odnosno posebne veštine lova na soma.

 

Organizatori manifestacije su “Lokalni edukativno ekološki izazov”, Grad Zrenjanin i Mesna zajednica Aradac.

 

– Prva manifestacija je odlično prošla, nadamo se da će ove godine biti još uspešnije i masovnije. Ovo je događaj koji nas podstiče da više uživamo u rekama koje su nam tu u blizini, da se upoznamo sa etno i ekološkim odlikama našeg kraja i da promovišemo svoj region – poručio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM