Slobodno vreme

RASCVETANO TOTALNO (FOTO)

Tradicionalni prolećni „Sajam cveća“, koji zajednički organizuju kompanija GOMEX i odgajivači i ljubitelji cveća i ove godine je okupio veliki broj izlagača. Oni su iskoristili lepo vreme da sugrađanima pokažu ono što uzgajaju i sve svoje proizvode koji na poseban način dopunjuju proizvodnju cveća.

Sajam cveca 09

Na poziv GOMEX-a, ove godine su se odazvali rasadnici „Eden“ i „Čistoća i zelenilo“, Srednja Poljoprivredna škola iz Zrenjanina, udruženja žena „Bagljaš“ i „Dositej“ kao i samostalni proizvođači cveća i prateće opreme za hortikulturu. Posetioci su imali priliku da po sajamskim cenama kupe saksijsko cveće, zanimljive ikebane i ukrase, rasad baštenskog i saksijskog cveća, lekovito i začinsko bilje u saksijama, kaktuse, sadnice drvenastog bilja, ukrasno šiblje, tepih travnjake, aranžmane od suvog cveća i kukuruzovine. Pored cveća i opreme, ovogodišnji sajam bio je dobra prilika i za razmenu saveta oko načina uzgoja omiljenih biljaka.

Ovogodišnji sajam jedan je od najposećenijih i kada su u pitanju dobavljači i kada su u pitanju kupci. Potrudićemo se da 2017. godine broj onih koji će doći na sajam cveća bude barem još dva puta veći.

Sajam cveca 05

Sajam cveca 04

Sajam cveca 02

Sajam cveca 01

Podeli članak
sinovoz
FAM