Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Queen Real Tribute band pravi spektakle po svetu, a sad dolazi i kod nas!

queen real tribute band
Foto: Queen real tribute band

U okviru manifestacije „Buđenje proleća“, u subotu, 6. aprila, u 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu, koncert će održati Queen Real Tribute band.

 

Ovaj fenomenalni bend, osnovan još davne 2006, obećava dobar provod za sve ljubitelje roka i legendarnog Fredija Merkjurija.

 

Queen Real Tribute bend predstavlja zaista neverovatnu repliku originalnog Queen-a kako po scenskom tako i muzičkom nastupu. Samo u Brazilu je održao više od 70 koncerata. Fanovi su ih proglasili za najbolji „Queen tribute band“ na svetu.

 

Prošle godine su u Beogradu održali veliki koncert u Sava Centru. Tamo su nastupili na bini sa 60 članova simfonijskog orkestra i pripredili pravu „Bohemijsku rapsodiju“.

 

Kao dokaz koliko se ovi momci trude da do najsitnijih detalja „skinu“ zvuk legendarnog Queen-a je primer da gitarista grupe Brajan Mej svira novčićem od šest penija umesto trzalicom. Time se dobija autentičan zvuk. Iako se ovaj novčić već dugo ne nalazi u platnom prometu i predstavlja pravi raritet, članovi benda su ipak uspeli da dođu do njega. Novčić je izrađen od posebne legure metala koja se proizvodila davnih 60-tih godina prošlog veka,

 

A kako izgledaju nastupi ovog izvrsnog benda, možete pogledati u nastavku.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM