Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Proglašeni pobednici manifestacije „Najbolje vino Banata“ (Foto)

najbolje vino banata

Danas je u Kulturnom centru Zrenjanina održana završnica manifestacije „Najbolje vino Banata“. Organizatori manifestacije su Klub vina Zrenjanin, Kulturni centar i Turistička organizacija, a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

 

Uz prigodan umetnički program proglašena su najbolja vina Banata i održana je javna degustacija takmičarskih vina. Dodeljene su zahvalnice i diplome učesnicima ove takmičarske manifestacije, kao i pehari za najuspešnija vina, vinare i vinarije.

 

Prvo mesto u kategoriji belih vina osvojio je Jano Hrubik iz Aradca, u kategoriji rozea – Podrum Mirković iz Pančeva, a u kategoriji šiler vina Janoš Urban iz Mužlje.

 

Apsolutni pobednik manifestacije, u kategoriji crvenih vina, jeste „Vino prijatelja“, proizvođača Kočmaroš – Tolmač iz Taraša.

 

Gostima su se ovom prilikom obratili direktor Kulturnog centra Goran Marinković, direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina i koordinator manifestacije Branislav Prohaska iz Kluba vina. U ime Grada Zrenjanina, prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

U umetničkom programu, koji je održan u sklopu završnice, Jovica Jašin je nastupio sa vinskom zdravicom i interpretirao „Pesmu o Banatu“. Ana Aleksić Šajrer je, uz pratnju Marte Ronto na klaviru, izvela čuvenu „Vinsku pesmu“ iz „Travijate“. Takođe, Miodrag Munćan Draganče iz Iđoša je, muzicirajući na specifičan način, udarajući po buretu pomoću čekića, stvorio jedinstvenu „Vinogradarsku himnu“.

 

Marta Benak iz zrenjaninskog Kluba vina uručila je zahvalnice, diplome i pehare.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM