Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Premijera filma „Težina lanaca 3“, Boris Malagurski gostuje u CineStaru

težina lanaca

Premijera filma „Težina lanaca 3“, čiji je autor Boris Malagurski, biće održana u sredu, 26. februara, s početkom u 19.30 časova, u bioskopu Cinestar Zrenjanin.

 

Boris Malagurski će prisustvovati premijeri u Zrenjaninu i nakon projekcije filma će razgovarati sa posetiocima.

 

Dokumentarac „Težina lanaca 3“ je svež i aktuelan pogled na savremeni svet iz vizure mladog sineaste.

 

U pitanju je treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog. On u dva sata objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak. Fokusirao se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Italije i Bolivije. Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom i gađanja postrojenja na mapama hazarda, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

 

Pročitajte još: Humanitarno izvođenje predstave „Indigo“ i aukcija slika

 

U nastavku se film bavi i temama genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine. Bavi se i pitanjem  uništavanja naših prirodnih resursa kroz izgradnju mini hidrocentrala.

 

Dokumentarac na kraju razotkriva truli sistem u kojem živimo, ali predstavlja i inspirativne priče boraca za bolje društvo, kako u Srbiji, tako i u Čileu i Kubi, sa ciljem da se svi građani pokrenu i preduzmu nešto konkretno kako bi živeli u zdravijoj i pravednijoj Srbiji.

 

U filmu su intervjuisani mnogi svetski stručnjaci poput filozofa Noama Čomskog, ekonomiste Džefrija Saksa i aktuelne premijerke Islanda Katrin Jakobsdotir, kao i domaći stručnjaci i javne ličnosti poput Slobodana Georgieva, Nebojše Katića, Danice Grujičić, Jovana Memedovića i mnogih drugih.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.