Slobodno vreme

Počinje peti „Korzo fest“

ZRENJANIN – Od 15. maja u Zrenjaninu počinje peta po redu manifestacija „Korzo fest“, čiji organizator je zrenjaninska Zona unapređenog poslovanja BID, uz podršku Grada Zrenjanina.

Najava za Korzo fest
Najava za Korzo fest

-Ove godine „Korzo fest“ će trajati od 15. maja do 23. avgusta, odnosno do „Dana piva“, a sastoji se od dve celine. Prva će se realizovati od 2. do 27. juna, ukupno 20 večeri. Biće 35 koncerata, defilei folklora, 20 likovnih radionica, šest pozorišnih predstava za decu, kreativne radionice, književne večeri…U drugoj celini radi pokrivanja celog leta, biće pretežno gostovanje muzičkih grupa u 11 vikenda – najavio je generalni menadžer BID-a Marjan Romčević. Prvi nastupaju džezeri, 15. maja je svirka „Swingeraja“ iz Novog Sada. od 20 do 22,30 časova.

Vesna Piščević, menadžerka BID-a, podsetila je da je prethodnih godina realizovano 115 koncerata, 20 nastupa folklora, 70 likovnih radionica, 12 pozorišnih predstava, koncerti, radionice za decu, 20 večeri sportskog programa, deset književnih večeri…

-Sve to realizovano je uz učešće preko hiljadu izvođača, od kojih je 80 posto bilo iz Zrenjanina – naglasila je Vesna Piščević.

U ime Sportskog saveza, sekretar Simo Salapura obećao je da će sportski kolektivi i pojedinci i ove godine biti deo programske šeme, uz organizovanje savetovališta, tribina, promocija i razgovora sa sportskim veličinama.

Na pitanje, koliko će koštati program „Korzo fest“ za ovu godinu, Romčević je odgovorio da je planirano 2,5 miliona dinara, i da su to sredstva grada Zrenjanina. Naglašeno je i da je prošlogodišnja manifestacija plaćena 1,2 miliona dinara, i da organizatori nikom nisu ostali dužni.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.