Slobodno vreme YSLAJDER

OVAKO JE BILO NA SVEČANOM OTVARANJU „DANA PIVA“ (FOTO)

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Tradicionalnom pivskom zdravicom, koju je izgovorio glumac Prvoslav Zakovski, obraćanjem gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i proslavljenog odbojkaša Vladimira Vanje Grbića, sinoć su na Žitnom trgu otvoreni 32. „Dani piva“.

 

otvaranju dana piva
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Potrudili smo se da napravimo dobar program, svake godine sve bolji, i nadamo se da će „Dani piva“ i ove godine biti među najboljim manifestacijama u Srbiji – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Janjić.

 

– Video sam mnoge manifestacije širom sveta i shvatio jedno: mi, nekako, uvek cenimo nešto tuđe a nismo ni svesni koliko je dobro ono što imamo mi – ovako je svečano 32. manifestaciju „Dani piva“ otvorio Vanja Grbić.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Nakon svečanog otvaranja, usledio je vatromet, a onda su na scenu izašle „Legende“. Koncert večeri održao je proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski koga je, nešto ranije u Plavom salonu Gradske kuće, ugostio gradonačelnik Janjić.

 

– Prvi put sam na „Danima piva“ i drago mi je da su se ljudi iz organizacije setili da nas pozovu. Stigli smo oko podneva u grad, imali smo vremena da popijemo kafu, da malo prošetamo, a čak smo se i fotografisali ispred Gradske kuće, koja me je impresionirala – kazao je Stefanovski.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Večeras na Žitnom trgu, u 21 sat, počinje takmičenje u brzom ispijanju piva, u 21.15 časova je koncert grupe „Kepa &The Free spirits“, a u 23 sata nastupa „Griva“.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Na Trgu slobode, u 16 časova, počinje „Zlatni kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Predviđeno je da se na trgu od 16 do 20 časova svojom gastro ponudom predstave gradovi iz Mađarske – Bekeščaba, Debrecin, Đula, Mako i Morahalom.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz