Slobodno vreme

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „NAŠA PRIČA O PRIRODI“

izlozba

ZRENJANIN – Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“, autora Predraga Kostina i Danila Đekovića, otvorena je u četvrtak, 15. decembra, u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Izložba je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

Otvarajući izložbu, Oliver Fojkar iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode istakao je „smelost i hrabrost autora da se stope sa prirodom, životinjama i atmosferom u kojoj rade i stvaraju i da na savršen način to predstave kroz fotografije“. Fojkar je dodao da se sa sigurnošću može potvrditi da su Kostin i Đeković u samom vrhu liste najboljih fotografa prirode u Srbiji, što izložbi „Naša priča o prirodi“ daje dodatnu dimenziju.

– Nesumnjivo je velika žrtva koju su ova dvojica autora morali da podnesu, ali su rezultati koje su postigli vredni svakog trenutka provedenog u iščekivanju pogodnih motiva za fotografisanje – smatra Fojkar.

Najveći broj fotografija autori su načinili na teritorijama JP „Vojvodinašume“, SRP „Gornje Podunavlje“, Deliblatskoj peščari, SRP „Carska Bara“, Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, SRP Uvac, kao i u SRP Ritovi donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim fotografijama su divlje životinje koje žive na tim područjima. Dok Danilo Đeković uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode, Predrag Kostin za svoje motive uzima sisare i to srndaće, jelene, divokoze, šakale, vidre kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije.

Izložba „Naša priča o prirodi“, čiju organizaciju je pomogla kompanija „Gomex“, ujedno je i poslednja postavka u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu za ovu godinu, a biće na uvidu javnosti do 31. januara 2017. godine.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz