Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Olivera Balašević oduševila pratioce nizom fotografija iz rodnog Zrenjanina!

olivera balašević
Olivera Balašević (Foto: Youtube Printscreen)

Supruga proslavljenog kantautora Đorđa Balaševića, Olivera Balašević, oduševila je svoje pratioce na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

 

Ona je nedavno otvorila Instagram nalog i odmah je objavila niz fotografija iz rodnog Zrenjanina. Uz fotografije je podelila i uspomene koje je vežu za ovaj grad.

 

– Bila sam beba kad smo nekoliko dana stanovali na klupi pred Gradskom kućom, u maminom naručju, delivši ga s bratom. Zrenjanin, 1959. godine – napisala je Olivera Balašević uz fotografiju na kojoj sedi na klupi ispred Gradske kuće.

 

 

Ona je objavila i nekoliko fotografija ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

 

– Polasku u školu radovala sam se najviše zato što ću imati svašta svoje: svoju olovku, svoju svesku, svoju gumicu. Svoj bukvar! Svoju nasleđenu torbu bez drške sa pokvarenim cibzarom. I još puno toga svog. Ali, otkrivši začas šta sve imam, škola je krenula da me iz dana u dan uči šta sve nemam – napisala je Olivera.

 

Pročitajte još: Poznate ličnosti potvrdile dolazak na Gala donatorsko veče za NURDOR

 

 

Pamti reči svoje učiteljice

 

Ona se prisetila i 1966. godine i učiteljičinih reči.

 

– Učiteljica je objašnjavala kako ne stigne ni kaficu da srkne, a već je kolege zovu da smiruje svoje đake, pri čemu sa prozora zbornice samo traži grupu dečaka i dve male pesnice koje kose sve oko sebe. I mada je taj opis definitivno bio malo uveličan, ipak sam se nadala da će se mojoj mami dopasti – prisetila se Olivera Balašević.

 

Ona se osvrnula i na časove fizičkog vaspitanja u rodnom Zrenjaninu.

 

– Časovi fizičkog u nižim razredima pre liče na najveći mogući veliki odmor. I naša učiteljica Jagoda znala je da joj nije potrebno više od jedne lopte za igru između dve vatre da bi ispunila nastavni plan i program, pa je obično svoj doprinos tome davala tako što bi solidarno prestojala po strani, pljesnuvši rukama tek kad bi galama postajala nesnosna – podelila je Olivera uspomene sa svojim pratiocima na Instagramu.

 

Ove njene objave pobrale su mnogo simpatija na društvenim mrežama Instagram i Facebook. Uostalom, uverite se i sami.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM