Slobodno vreme

OD DRVETA PRAVI MASKE ZA MOBILNE TELEFONE

Zrenjaninac Aleksandar Pavlović već desetak godina radi neobičan posao, kojim se bavi malo ljudi u Srbiji. On pravi ikone u duborezu i drvene reklame. Od nedavno radi i drvene maske za mobilne telefone, koje mnogi žele da imaju.

aleksandar-pavlovic

maska_mobilni– To je porodični biznis kojim je tata počeo da se bavi iz hobija. Ja sam od malena voleo umetnost. Crtao sam, bavio se fotografijom, svirao i na kraju počeo da radim sa tatom. Kada sam video da mi to ide, počeo sam da radim samostalno. Ikone sam počeo da radim posle srednje škole, a drvene reklame pre jedno četiri godine – ispričao nam je Pavlović, dodajući da je u poslu bilo dosta uspona i padova, bez obzira što sada posao ide uzlaznom putanjom.

Tokom svih godina, Aleksandar je sve reklame prvo radio ručno, a dok je naučio da pravi ikone bezbroj puta se posekao i povredio.

U Zrenjaninu je radio reklame za „Trofej“, „Etno kućerak“, Lion pub“, „Tri soma“… Reklame od drveta najčešće mu poručuju vlasnici etno restorana ili ugostiteljskih objekata koji su urađeni u etno stilu, ali porudžbine stižu iz svih gradova Srbije.

– Reklame od drveta radim od posebnog drveta koje je podložno spoljnim uslovima, kao što su kiša, vetar i mraz, dok se ikone prave od lipe. Međutim, radim samo velike formate ikona, sam pravim boje i lakove, i jedini farbam ikone u duborezu – objasnio je Pavlović.

drveni-sto

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.