Slobodno vreme

Novi album zrenjaninskog hip hop benda Gipsy Mafia (Video)

Gipsy Mafia

Nakon nedavnog objavljivanja singla i video spota za numeru “Bap”, zrenjaninski hip hop sastav Gipsy Mafia zvanično je objavio i novi, treći po redu album nazvan “161% Boom Bap”.

 

Kao i svi prethodni, album je snimljen u kućnom studiju Gun Cee Music, muziku potpisuje nekoliko beat maker-a iz različitih delova Evrope, dok su za tekstove zaduženi MC Skill i Buddy.

 

Album sadrži ukupno šesnaest numera, uključujući intro, outro i nekoliko reperskih skit-ova. Kao i na ranijim izdanjima, i ovog puta pojavljuje se više gostujućih MC-eva i scratch DJ-eva.

 

Teme koje Gipsy Mafia obrađuje i dalje su sveprisutna nepravda, diskriminacija, kao i kritika surovog kapitalističkog sistema. S druge strane, album ima i mnogo vedrijih momenata u odnosu na prethodne. Tako Gipsy govore o blagodetima marihuane, podsećanju na cigansko muzičko nasleđe i definitivno ukazuju da su kilometri koje godinama gaze pozitivno uticali na njih.

 

Album su napravili i objavili sami, svesno su preskočili izdavačke kuće, a svi zainteresovani ga mogu preslušati ili kupiti na bandcamp stranici benda.

 

Takođe, ovo izdanje postoji i u fizičkom obliku, na cd-u, koji zainteresovani za sada mogu poručiti direktno od benda ili ga kupiti na nekom od predstojećih koncerata.

 

Inače, Gipsy Mafia se trenutno nalazi na tronedeljnoj evropskoj turneji koja uključuje nastupe u Francuskoj, Španiji, Holandiji, Nemačkoj, Češkoj i Austriji.

 

Novi spot za pesmu “Bap” možete pogledati ovde:

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM