Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Nina Vaš je spojila dve ljubavi – hranu i fotografiju (Foto)

nina vaš

Nina Vaš ima 29 godina i bavi se fotografijom i hranom. Ima svoj blog, a nedavno je pobedila na takmičenju u kuvanju koje je organizovao jedan veliki trgovinski lanac.

 

– Ako me pitate čime se bavim, rekla bih da kuvam i fotografišem – priča Nina za portal zrenjaninski.com. – Nisam influenserka i nisam klasična blogerka, a nadam se da to neću ni biti.

 

Nina je po zanimanju psiholog. Završila je studije psihologije rada i dok je studirala znala je da to nije ono čime će se baviti.

 

– Uopšte mi nije prijalo, ali nisam htela da odustanem, jer nisam znala da li mi je samo teško ili ne volim to što studiram – priča Nina. – Moja porodica ima fotografsku radnju, pa sam, kad sam završila fakultet, želela da naučim više o fotografiji kako bih im pomogla. Kuvanje sam zavolela još ranije. Kad sam naučila da kuvam osetila sam istinsku radost i znala da je to – to. A kad se spojilo kuvanje i fotografisanje, nastala je velika sreća.

 

Ideja o blogu stigla je posle gledanja filma „Džuli i Džulija“. Sa drugaricom je maštala o tome da pokrene food blog, ali to se nije dogodilo.

 

– Shvatila sam da ako se neke stvari ne dogode, ne dese se sa razlogom. Na kraju sam blog napravila sama – kaže Nina.

 

nina vaš

 

Tradicionalna jela po receptima mame i bake

 

S obzirom na to da i sama najviše gotivi hranu koja se jede prstima, Nina voli i da kuva takva jela. Takođe, kuva i tradicionalna jela po receptima mame i bake.

 

– Ne možete da zamislite kakva je to sreća kada skuvam jelo koje me vrati u neka druga vremena, u detinjstvo, kad mogu da stvorim doživljaj koji sam imala. Vrate se neka lepa sećanja. No, kuvam i nova jela – naglašava naša sagovornica.

 

A na pitanje, koje joj je omiljeno jelo koje je vraća u detinjstvo, bez razmišljanja odgovara:

 

– Sos od paradajza. To je kuvala moja baka. Po njenom receptu sad ga i ja kuvam.

 

Nedavna pobeda koju je Nina zaslužila, da je negde u svetu, vinula bi je u gastro zvezde. Ipak, Nina kaže da joj to nije ni želja a ni plan. Za pobedu, Nina je za glavno jelo pravila prolećne rolnice sa svinjetinom i kikirikijem u kiselo slatkom sosu, a za desert kruške sa orasima.

 

– Kad sam počela da pišem blog, dobijala sam hiljadu saveta. Moraš ovo, moraš ono, a sve kako bih imala ne znam koliko pratilaca, pa onda reklama i sponzore, pa onda para. Shvatila sam da to ne želim. Želim da zadržim svoju slobodu, da ono što radim delim slobodno. Neću da me blog odvede od onog što je bitno, a to je da kuvam i da fotografišem. Ne želim da ceo dan provedem ispred kompjutera i na internetu. Blog je moja preporuka za posao, a to su fotografija i hrana. Novac želim da zaradim od fotografije i od kuvanja. Ne volim da pričam o planovima, jer dok planirate život vam se dešava. Uživaću u ovom što radim, što mi prija i gledati da to traje što je moguće duže – iskrena je Nina.

 

Ninine aktivnosti možete pratiti preko njenog Instagram profila.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM