Slobodno vreme

NEZABORAVNE TELEFONSKE ODVALE: Đeneral u francuskoj banci!

– Dajte mi Žiku avijatičara.
– Gde stanuje i kako se zove?
– Kako ne znate Žiku avijatičara, stanuje tu kod pekara iza ćoška!
Ovako je glasio jedan razgovor radnice „Telekomove“ službe 11811, u kojoj možete saznati brojeve telefona pretplatnika, i Zrenjaninca koji je želeo da sazna broj telefona izvesnog „Žike avijatičara“.

telefon

To je samo jedna od zanimljivih situacija sa kojima se susreću službenici „Telekoma Srbije“. A takvih dogodovština, kako su nam rekli, ima bezbroj, ne mogu sve ni da ih popamte. Zato je portal „Zrenjaninski“ zamolio zaposlene u ovoj službi da nam zapišu neke lucidnosti njihovih sagovornika sa druge strane telefona, kako bismo mogli da ih objavimo. I evo nekih „ispala“.

Jedna osoba je tražila „školu 9. maj za specijalne potrebe“, druga broj telefona „Baždara u autobuskoj ulici“, misleći, pri tom, na Miletićevu ulicu. Valjda imajući na umu estradnog umetnika Dragana Kojića Kebu, jedno lice se raspitivalo za telefonski broj Doma učenika „Angelina Kojić Keba“!

Posebno je zanimljivo slušati kako građani „prekrštavaju“ banke. Banka Inteza je tako postala Banka Interesa, Erste – Ertes, Erves, a Sosijete Ženerale – Sošijet Đeneral. Hipo Alpe Adrija banka je za jednu osobu bila Hip Alpe Adrijan banka. Pa kad su našli da bankama daju strana imena!

Ulice su, takođe, pretrpele određene izmene u svojim nazivima. Partizanskih odreda je postala Bandites Štrase, Hunjadi Janoša – Jana Huana, Nedeljka Barnića – Nedeljka Bilkića, a Obala Sonje Marinković – Obala slonovače!

– Dajte mi u Takovskoj ulici majku i ćerku koje žive same – zatražila je jedna starija gospođa od radnice službe 11811.
– Kako se prezivaju? – upitala je službenica.
– Ja sam stara, pa ne znam, ako hoćete dajte, ako ne – ništa – usledio je odgovor, pre nego što se prekinula telefonska veza.

Nadalje, jedan čovek je saopštio da zove iz Mladenovca, da je uzgubio digitron sa brojevima i da traži Tozu u Kikindi.
– Imate broj hitne, tamo di vadu zubu? – glasilo je još jedno urnebesno pitanje, a nekome je trebao i „katolički broj“ i „Uprava javnih prihoda – služba prodaje“.

– Imam jedno neobično pitanje – da li znate pozivni za Pančevo? – upitao je službenice glas sa druge strane telefonske žice.
– Dajte mi broj Joce, tamo ono ludilo kod hangara – glasio je još jedan neobični zahtev.

Ovo je samo delić neobičnih, humoresknih izjava onih ljudi koji se raspituju za određene brojeve telefona. Sudeći prema njima, službenicama „Telekoma Srbije“ uopšte nije dosadno dok sede na svojim radnim mestima. Naprotiv!

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.