Slobodno vreme

Međunarodni dan joge biće obeležen vežbama na otvorenom

Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge biće obeležen i u Zrenjaninu, i to u subotu, 16. juna, u Plankovoj bašti, iza Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Organizatori navode da je program, koji počinje u 8 sati, pogodan za sve uzraste. A on izgleda ovako: u 8 časova Joga po protokolu indijske ambasade – Aleksandra Vujinović, u 9.15h Tradicionalna imalajska joga – Maja Halasev, u 10.15h Kundalini joga – Sandra Baltić; 11.15h Joga Savez Srbije (JSS) – Vesna Lalović, u 12 sati predavanje o sahađa jogi, a za kraj je planirana projekciju kratkog filma.

 

Kao i do sada, Indijska ambasada u Beogradu će tom prilikom učesnicma manifestacije pokloniti majice sa logom Međunarodnog dana joge.

 

„Vlada Indije širom sveta na prikladan način obeležava Međunarodni dan joge. Zrenjanin je jedan od mnogobrojnih gradova širom planete koji takođe, već tradicionalno, obeležava ovaj dan grupnim praktikovanjem joge na otvorenom. Vlada Indije šalje program svim gradovima koji obeležavaju ovaj dan i po tom programu će se praktikovati joga širom sveta u isto vreme. Ostatak programa u našem gradu zajednički su spremili joga instruktori iz Zrenjanina“, navode organizatori.

 

Svi zainteresovani građani su dobrodošli na bilo koji deo programa koji im se dopada, ali će, ipak, akcenat biti stavljen na prvi i osnovni deo programa od 8 sati, koji je prosledila Ambasada Indije.

 

Mole se svi koji žele da prisustvuju času joge na otvorenom da ponesu svoje prostirke za vežbanje.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM