Slobodno vreme

MANjE POZNATI DETALjI IZ ŽIVOTA GORANA KARANA – ŠTA OVOG PEVAČA VEŽE ZA ZRENjANIN

Jedan od najpoznatijih pop pevača u regionu Goran Karan održao je sinoć koncert u Kulturnom centru Zrenjanina.

Goran Karan
Goran Karan

Pre samog nastupa sa Vagabundo bendom, Karan je, u opuštenom i duhovitom razgovoru sa novinarima, otkrio da ga za Zrenjanin ne vezuju samo koncerti, od kojih je prvi održao pre nekoliko godina na manifestaciji „Dani piva“, nego i nešto drugo.

Porodica moje majke je 1946. godine, onim vozom bez voznog reda, došla na ove prostore, ko u Banat, ko u Bačku. Moja majka ima stariju sestru Jelu koja se udala u Zrenjaninu, i prezime joj je Mirkov. Oni su na leto često dolazili u Split, a ja sam kao klinac prvi put u Zrenjaninu bio 1974. godine – otkrio je Karan manje poznate detalje iz svog života.

On se prisetio i nastupa na „Danima piva“.

– Išao sam kombijem, jer volim da vozim, i kretao sam se kroz Zrenjanin u kome, pre toga, nisam bio dugo vremena. Neplanirano sam naleteo na poznatu ulicu, tamo gde mi živi rodbina – kazao je Karan i dodao da mu je koncert u Kulturnom centru možda čak i draži oblik nastupanja, jer ljudi sede i ne moraju cupkati napolju na hladnoći.

Na pitanje portala „Zrenjaninski“ da uporedi zrenjaninsku i splitsku publiku, Goran Karan je odgovorio da je tamošnja jako zahtevna, jer se nagledala talenata.

Podeli članak
sinovoz
FAM