Slobodno vreme

LEP PRIJEM ZRENJANINSKOG FILMA U LJUBLJANI

ZRENJANIN – Lep prijem zrenjaninske delegacije i pohvale nakon projekcije filma “Prvaci iz pedeset i šeste” u Ljubljani.

slovenacki-plakat-glavna

“Mladi košarkaški zaljubljenici sanjaju da postanu Lebron Džejms, ali ne treba da traže idole u NBA, jer je jugoslovenska košarka dala mnogo divova ove igre, među njima i Vilmoša Locija. Legendarnog košakaša, člana idealne dvanaestorke jugoslovenske-srpske košarke svih vremena, spoznajemo u dokumentarnom filmu “Prvaci iz pedeset i šeste, srpskog režisera i scenariste Zorana Slavića”, piše slovenačka štampa, nakon premijere zrenjaninskog filma u Ljubljani., uz napomenu – “da je Slavić na filmsko platno preneo priču o malom velikom šampionu Jugoslavije iz leta 1956. – o Proleteru iz Zrenjanina”.

I uz zaključak da je premijera u Ljubljani privukla  košarkaške legende sa Ivom Daneuom na čelu, koji se i danas seća vremena velikog košarkaša Vilmoša Locija, oko kojega se vrti priča u filmu, i koji je postao prvi sportista u Jugoslaviji sa stotinu nastupa u reprezentaciji, zajedno sa Lajošem Englerom.

Dakle, veoma dobar prijem filma već na prvom koraku u inostranstvu, a autorima, Zoranu Slaviću i Digital stilu, čestitke.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz