Slobodno vreme YTOP

LEGENDA KOD LEGENDE: I LENĐER POHAĐA ŠKOLU FOTOGRAFIJE

Ivan Lenđer (Foto: Dušan Bartolović)

ZRENJANIN – Drugi ciklus Škole fotografije jednog od najboljih i najiskusnijih zrenjaninskih fotografa Jovana Njegovića Drndaka zvanično je počeo sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina.

Ivan Lenđer (Foto: Dušan Bartolović)
Ivan Lenđer (Foto: Dušan Bartolović)

Među polaznicima je i naš proslavljeni sportista, plivač Ivan Lenđer, koji je odlučio da po povratku iz Dubaija tajne fotografskog zanata nauči od Njegovića Drndaka, koji je godinama sticao iskustvo u svom poslu. Reklo bi se – legenda kod legende!

Polaznici škole će imati priliku da steknu teorijska i praktična znanja o fotografiji, nakon čega im se otvara mogućnost za dobijanje licence za rad u fotografskoj struci.

Među veštinama i znanjima koje će fotografi sticati jesu tehnike za obradu slika, korišćenje rasvete, tehničke karakteristike fotografske kamere u cilju kreativnog izražavanja, reportažni pristup situacijama i događajima kroz medij fotografije…

Nakon predavanja i praktičnih vežbi sledi polaganje završnog ispita, iz praktičnog i teorijskog dela nastavnog programa, uz dodelu diploma.

Jedan ciklus Škole fotografije već je uspešno završen i svi koji su imali priliku da prisustvuju predavanjima Jovana Njegovića Drndaka i sarađuju sa njim nose samo pozitivne utiske.

Podeli članak
sinovoz
FAM