Slobodno vreme

Ko dovodi veće zvezde – “Velikogospojinski dani” ili “Dani piva”?

dani piva
Foto: Zoran Bogaroški

Uveliko traju pripreme za dve najveće turističko – zabavne manifestacije u srednjem Banatu, novobečejske “Velikogospojinske dane” i zrenjaninske “Dane piva”, i već se polemiše o tome ko će ovog leta upriličiti atraktivniji program.

 

Mada su i u Novom Bečeju i u Zrenjaninu u toku javne nabavke za usluge organizacije ovih hepeninga, već su se pojavile nezvanične informacije o tome koji će sve izvođači nastupiti u okviru muzičkog dela programa. Za razliku od ranijeg perioda kada su se ove dve manifestacije preklapale, odnosno održavale u isto vreme, sada će prvo biti održani “Velikogospojinski dani” u Novom Bečeju, i to od 23. do 28. avgusta.

 

Kako saznajemo, osim bogatog pratećeg programa, Novobečejci pripremaju koncerte nekoliko domaćih i regionalnih zvezda, a po tradiciji, nastupiće i jedan bend iz susedne mađarske. Za petak, 24. avgust, planiran je nastup grupe “Apsolutno romantično”, u subotu, 25. avgusta, trebalo bi da nastupe mađarski bend “Piramis”, hrvatska pop pevačica Nina Badrić i crnogorski pevač Sergej Ćetković, dok su za nedelju planirani koncerti “Amadeus benda” i Halida Bešlića.

 

S druge strane, “Dani piva” u Zrenjaninu, koji će ove godine biti organizovani po 33. put, biće održani od 27. avgusta do 2. septembra.

 

Već po tradiciji, muzički deo programa na Trgu slobode otvoriće Zrenjaninska filharmonija, ovog puta uz novosadski Big bend i specijalnog gosta, operskog pevača Belu Mavraka. Kako se nezvanično spominje, u petak, 31. avgusta, publiku će na centralnom gradskom trgu zabvaljati “Bajaga i Instruktori” i “Riblja čorba”, a tog vikenda, na dve bine, od kojih će se druga nalaziti na Žitnom trgu, nastupiće još i Darko Rundek, Marija Šerifović, “Goblini”, “Deca loših muzičara”, “Neverne bebe”, Željko Vasić, “Lexington bend”, Haris Džinović, “Garavi sokak” i drugi.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM