Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Klub planinara Zrenjanin organizuje pešački pohod za decu

klub planinara zrenjanin
Foto: Pexels

Klub planinara Zrenjanin, na predlog Planinarskog saveza Srbije, pokreće program masovnog rekreativnog angažovanja dece kroz pešačke pohode. Akcija se organizuje pod parolom „Malim korakom po okolini do planina koje zovu“.

 

Kako navode organizatori, pešačka tura biće organizovana u nedelju, 14. aprila. Pozvana su sva psiho – fizički spremna deca, u pratnji odraslih osoba, da se pridruže ovoj akciji.

 

Skup učesnika i polazak je u 9 časova na Motelu Šumica u Zrenjaninu, a povratak je u ranim popodnevnim satima.

 

Pešačiće se nasipom desne obale Begeja do tačke u ravni sa brodogradilištem, preko šumice i farme nojeva, pa nazad do motela. Staza je kružna i njena ukupna dužina iznosi oko sedam kilometara.

 

Učesnicima se preporučuje da se obuku slojevito i da obuju duboke cipele i patike. Takođe, dobro je da ponesu zaštitu od eventualne kiše ili sunca. Potrebno je u rancu poneti i hranu i vodu, preporučuje Klub planinara Zrenjanin.

 

Tokom pešačenja, kao i za vreme pauze, članovi Kluba planinara Zrenjanin će, kroz zanimljive priče, našim mladim sugrađanima predstaviti planinarsku opremu.

 

Zainteresovani za ovu pešačku turu mogu se prijaviti organizatorima: Jadranka Kostovski – 060 0160 264, Boris Potkonjak 063 890 17 33 i Aleksandra Todorov 064 271 50 89.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „Klub planinara Zrenjanin …“
    MOŽDA BI TREBALO, DA SE, U BANATSKOJ RAVNICI, ZOVE „KLUB RAVNIČARA“, PA DA „RAVNIČARIMO…“
    PREDLOG IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM