Slobodno vreme YSLAJDER

IZRAĐUJU PROIZVODE OD MERINO VUNE, MEĐU KUPCIMA I SEKA ALEKSIĆ

ZRENJANIN – Zima je na izmaku, ali to vas još uvek ne sprečava da se do kraja hladnih dana ugrejete nekim „Woolnia“ proizvodom.

Za one koji još nisu čuli, Vanja i Nenad Čorokalo su još 2015. godine prvi u Srbiji počeli da prave ćebad, šalove i kape od merino vune. Posebnost ovčije vune meri se u mikrometrima i iznosi 19 istih. Merino ovca vodi poreklo iz Australije, a ono što je posebno važno za korisnike je to da ovi proizvodi prirodno regulišu temperaturu.

Vanja je inženjer tehnologije, dok je njen suprug Nenad ekonomista, oboje rade u struci, ali bez obzira na to, želeli su da pokrenu neki posao, i da spoje lepo i korisno.

– Mi smo na početku rekli da je za nas čaša uvek do pola puna, a ne do pola prazna. Krenuli smo sa ovim poslom pozitivno, i na kraju je sve dobro ispalo. Prodaju radimo samo putem interneta, našeg sajta, fejsbuka i instagrama. Proizvodi se prodaju od Japana do Australije. U promovisanju komada dosta nam je pomogla i Seka Aleksić, koja kupuje naše proizvode i plasira ih na instagramu. I zbog nje je, između ostalog, dosta ljudi čulo za nas – objasnio je Nenad Čorokalo, ne krijući da Seka nije jedina poznata ličnost koja koristi njihove proizvode.

U radu ovaj bračni par je podeljen. Vanja štrika sve ručno, i za neko prosečno ćebe treba joj oko tri sata, dok se Nenad bavi marketingom, nabavkom i prodajom. U narednom periodu planiraju da prošire asortiman sa novim proizvodima, a sledeće sezone možda otvore i neki studio.

– Pored toga što imamo svoje poslove i malo dete kod kuće, ipak uspevamo da stignemo sve, jer radimo ono što volimo. I drugima bismo preporučili da ukoliko žele da pokrenu neki posao, i da gledaju samo napred – rekao je Čorokalo.

Podeli članak