Slobodno vreme

IZ PRVE RUKE: Zrenjaninska volonterka o situaciji u Brazilu

Mlada Zrenjaninka Maja Milekić volontira na Olimpijskim igrama Rio de Žaneiru i portalu zrenjaninski.com prenela je svoje utiske.

maja-milekic
Maja Milekić (u prvom redu, druga s desna) sa volonterima iz celog sveta

– Jako mi je lepo u Riu. Koliko god da su se spominjali problemi, sve funkcioniše kako treba. Olimpijski park, gde ja radim, prepun je dodatnih aktivnosti pored sportskih događaja. Gradski prevoz je izmenjen tako da su sva borilišta povezana. Na više mesta u gradu otvoren je Olimpijski bulevar gde se mogu gledati utakmice na velikom ekranu, a možemo da uživamo i u koncertima, raznoj hrani i dodatnim atrakcijama. Što se tiče posla volontera, ponekad je naporno, ali se definitivno isplati – ispričala je naša sagovornica, dodajući da je njen posao u sektoru za međunarodne odnose i protokole i da tokom svog boravka tamo radi sa članovima olimpijske porodice, odnosno članovima nacionalnih olimpijskih komiteta, IOK-a, predsednicima i zvaničnicima.

Majin zadatak je da kontroliše da je u njihovoj loži i salonu sve kako treba, a takođe treba da se postara da ceremonija dodela medalja prođe kako treba.

– Kada imam slobodan dan trudim se da odem da gledam što više naših olimpijaca i pružim im podršku, ali i da malo bolje upoznam Rio – naglasila je Maja Milekić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz