Slobodno vreme YTOP

I NAJMLAĐI BICIKLIRALI NA CENTRALNOM TRGU

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin je u subotu, 16. septembra bio domaćin „Biciklijade 2017.“ jedinstvenog događaja u okviru „Trke kroz Vojvodinu“. Tog dana startovala je druga etapa pomenute trke a organizovane su i brojne prateće kulturne manifestacije.

 

NAJMLAĐI

 

Organizator, zrenjaninski biciklistički klub „Cyclemania“, uz podršku kompanije GOMEX,  mislio je i na najmlađe koji su imali centralno mesto u ovom bogatom programu.

 

Klinci i klinceze su brojnoj publici na centralnom Trgu u Zrenjaninu pokazali svoje veštine na poligonu spretnosti i Trci Puževa, a bio je postavljen i Bike EXPO na kome su predstavljeni renomirani uvoznici i proizvođači biciklističke opreme, delova, obuće i odeće, biciklova.

 

 

Pored same trke, sugrađani i gosti Zrenjanina imali su priliku da upoznaju bogatu tradiciju biciklizma u Velikom Bečkereku – Petrovgradu – Zrenjaninu.

 

Na petnaest velikih panoa, predstavljena je istorija ovog popularnog prevoznog sredstva na dva točka – od formiranja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku davne 1896. godine. Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar – kustos Narodnog muzeja Zrenjanin i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba „Cyclemania“. Panoi sa fotografijama i tekstovima biće izloženi do 23. septembra.

 

Inače, 38. biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“ startovala je 15. septembra iz Novog Sada, a zatim preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, takmičari su došli u Zrenjanin.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz