Slobodno vreme YSLAJDER

GUTLJAJ LJUBAVI I ZDRAVLJA – E, UPRAVO TO JE VINO!

ZRENJANIN – Seminar o vinu, ishrani i zdravlju i Mini sajam vina održani su u subotu, u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, u organizaciji Udruženja poslovnih žena „Sofia“. Ovo udruženje već treću godinu uspešno organizuje manifestaciju pod nazivom „Vino – gutljaj ljubavi i zdravlja“.

 

Vino - gutljaj ljubavi i zdravlja

 

Na celodnevnom skupu bilo je reči o raznim temama, o mogućnostima razvoja i perspektivama vinogradarstva u našoj regiji, ali i o konzumaciji vina i njegovom blagotvornom dejstvu na organizam.

 

Panelisti su, između ostalih, bili profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Branislav Vlahović, pa doktorant na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Đurđica Jojić Novaković, zatim Stanislav Gluvaković iz vinarije „Mačkov podrum“ u Irigu, potpredsednica Udruženja somelijera Srbije „Sersa“ Đurđa Katić, koja je govorila o proizvodnji organskog grožđa i vina, i menadžerka projekta „Ukusi Vojvodine“ iz Udruženja „Interfest“ Jadranka Beljan Balaban.

 

Vino - gutljaj ljubavi i zdravlja

 

Među govornicima su bili i doktorka Slavenka Petković Ćurić, koja je govorila o blagodetima vina po zdravlje, kao i dr Slobodan Jović, koji je uvek među najzapeženijima na ovakvim skupovima. Ovom prilikom predstavili su se i predstavnici Golf kluba „Centar“, koji se nalazi u blizini Zrenjanina.

 

– Ovakvi skupovi veoma su korisni ako se osvrnemo na činjenicu da je niska potrošnja vina u Srbiji, a ovde se ljudi mogu dobro informisati i usmeriti da prate nove trendove. Cilj je da podignemo vinsku kulturu i potrošnju na viši nivo. Ohrabrujuće je da se vidi pomak u odnosu na neki raniji period – ocenio je dr Branislav Vlahović.

 

Vino - gutljaj ljubavi i zdravlja

 

Menadžer prodaje u vinariji „Mačkov podrum“ Stanislav Gluvaković predstavio je proizvodni program ove sremske vinarije, koja je dobar primer poslovanja manjih proizvođača, koji insistiraju na kvalitetu. Predstavljena je i vinarija „Vojinović“, sa sedištem u Begeču, a uz vinarije „Kovačević“ i „Čoka“, oni su bili i učesnici Mini sajma vina organizovanog u prostoru hotela „Vojvodina“, na kojem je za sve posetioce priređena degustacija najboljih vina iz njihovih podruma.

Podeli članak
sinovoz
FAM