Foto dana Slobodno vreme

Golfom dvojkom krenuo na put dugačak 17.000 kilometara!

Ilija Jovanov
Ilija Jovanov (Foto: Radovan Paunov)

Zrenjaninac Ilija Jovanov otisnuo se danas u neobičnu avanturu – svojim automobilom marke Golf 2 krenuo je na put dugačak ukupno 17.000 kilometara!

 

Jovanov se, naime, zaputio u ruski grad Irkutsk, administrativni centar Irkutske oblasti u Sibiru, kao i do Bajkalskog jezera, odakle će se kasnije vratiti nazad u Zrenjanin.

 

Ovo jezero je, inače, jedno od svetskih prirodnih fenomena, s obzirom na to da se 20 odsto ukupne slatke vode u svetu nalazi u Bajkalskom jezeru. Voda iz celog jezera je čista i pitka, a prozirnost je 50 metara. Prosečna širina jezera je 75 kilometara, a maksimalna dužina 664 kilometra. Maksimalna dubina je čak 1.642 metra.

 

– Nikada nemojte pitati zašto toliko želim da dođem u Irkutsk i da zbog toga prevalim čak 17.000 kilometara. To je kao kada zaljubljenog pitate za razloge zaljubljenosti. Nema tu ni odgovora, ni pameti, ni smisla… Samo srce, ali ono ne priča, ono kuca. Kuca srce, i mi ne znamo njegov rečnik. Mogao sam avionom, vozom, koštalo bi manje… Ali ne bi to bilo uživanje. Ovako je to pun pogodak – rekao je Ilija Jovanov.

 

Ilija Jovanov
Radovan Paunov i Ilija Jovanov

 

Njega je, inače, na put ispratio prijatelj Radovan Paunov, koji mu je poželeo srećnu i bezbednu avanturu.

 

I Radoš se, zajedno sa Perom Savičićem, sprema na dalek put. Ovi bajkeri će motorima otići do Moskve na nekoliko dana, posle čega će se zaputiti u Sevastopolj na skup Moskovskih vukova, a nakon toga i u obilazak Gruzije, Jermenije i Turske.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz