Slobodno vreme YTOP

FESTIVAL ALTERNATIVNOG ZVUKA „ZRENJANIN ZOVE“

Foto: Overdrive (FB profil)

ZRENJANIN – Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove 06“, po šesti put će biti održan u Kulturnom centru Zrenjanina, 1. i 2. septembra, najavili su danas organizatori.

 

zrenjanin zove
Foto: Overdrive (FB profil)

 

U petak će, u Amfiteatru Kulturnog centra, nastupiti bendovi „Zemljotres“, „Mist“ i „Šišarke“, a u subotu, na istom mestu, pred publikom će se naći „Pitchwais“, „Overdrive“, „Empathy soul project“ i „Straight Mickey And The Boyz“. Nastupi počinju nakon 21 sat.

 

„Zrenjanin zove“ je projekat nastao 2012. godine kada su zrenjaninski muzičari održali zajedničku svirku u čast rano preminulog basiste Saše Šipčića Šipke. Tada je napravljena i retrospektiva zrenjaninske rok scene devedesetih godina prošlog veka. Angažovanjem gitariste Slobodana Popovića i nekadašnjeg rok pevača Igora Lukovića, a uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina, počela je organizacija festivala pod nazivom „Zrenjanin zove“.

 

Rok nastupi nastavili su se koncertom „Regrutacija“, koji je regrutovao sve značajne mlade bendove iz grada. Jedna od manifestacija predstavljala je svojevrsni omaž nekim od najupečatljivijih pop rok grupa i muzičara koji su ostavili značajan trag na zrenjaninskoj i vojvođanskoj sceni.

 

Četvrto okupljanje zrenjaninske alternativne scene organizovano je pod sloganom „Uspavani grad – budi se sad“. Prošlogodišnji  nastupi objedili su rokenrol zvuk i predstavili muzičke aktuelnosti u oblasti rokenrola. Festival prvenstveno okuplja zrenjaninske alternativne bendove.

 

„Zrenjanin je oduvek bio grad rokenrola, žive svirke i znao je da prepozna dobru muzičku priču. Mnogi muzički kritičari navode da je, trenutno, kriza autorske muzike, ali ovaj festival to opovrgava jer nudi dobar muzički zvuk i autorsko delo“, poručuju organizatori.

Podeli članak
sinovoz
FAM