Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Dragan Grujin se već duže vreme uspešno bavi restauracijom oldtajmera

dragan grujin

Još kao kao dečak od šest godina, Zrenjaninac Dragan Grujin zavoleo je automobile. Istina, ljubav je počela tako što je čuvao svaki automobilčić koji je dobio na poklon. Ali, nisu ga interesovali samo automobili, nego sve što je u vezi sa tehnikom.

 

– Još kao dečak počeo sam u kući da popravljam jednostavnije stvari, da menjam sijalice ili nešto zašrafim. Imali smo automobil, a moje je bilo da ga perem, pa i na neki način održavam od najranijeg detinjstva. Moj otac nikad u životu nije oprao auto – kaže za portal zrenjaninski.com Dragan Grujin.

 

Prvi automobil koji je kupio za sebe bio je jedan svetloplavi „fića“ iz komšiluka. Počelo je sa „fićom“, a i do danas taj automobil ostao je Draganova najveća ljubav.

 

dragan grujin

 

– Prvog „fiću“ sam kupio od komšije. Limarija je bila propala, ali sve ostalo je bilo u dobrom stanju. Rastavio sam ga i sastavio iznova. To je bio onaj stari tip, sa kontra vratima. I onda, polako, tražio sam stare „fiće“, sami su se javljali ljudi koji su ga imali… Postao sam kao neki doktor za „fiće“. Voleo sam da radim na automobilima koji su bili otpisani. To mi je strast, da, ako je moguće, ništa ne završi na otpadu, da svemu što mogu vratim život – objašnjava Dragan.

 

Pročitajte još: Janoš Koso uređuje zidove u kućama na jedan poseban način (Foto)

 

Dragan uživa da automobile vrati u takozvano fabričko stanje, sa originalnim delovima. Za nekoliko decenija, koliko se bavi restauracijom oldtajmera (za „fiće“ krajnja godina je 1973), kroz Draganove ruke prošlo je blizu 60 automobila raznih marki.

 

– Vratio sam u život šest „buba“, dva „spačeka“, tri „renoa 4“, nekoliko „amija“, pet „peglica“… Ipak, najviše volim kad mi stigne „fića“. Njima ni broja ne znam – priseća se naš sagovornik.

 

dragan grujin

 

Naši oldtajmeri deo socijalističkog nasleđa

 

U Zrenjaninu, pa i u Srbiji, nema baš mnogo oldtajmera iz vremena pre Drugog svetskog rata.

 

– Naši su oldtajmeri deo socijalističkog nasleđa, ali i to je vrednost po sebi. Svaki automobil koji kupim da bih ga sredio želim da zadržim. Bilo je godina kada sam automobile držao u komšijskim dvorištima, iznajmljivao garaže… Desilo mi se da sam jednog „fiću“ prodao, pa mi se on vratio posle 15 godina, opet na sređivanje. To je posebno zadovoljstvo – priča Dragan.

 

Sada se u Draganovoj radionici nalaze jedan „fića“ i jedna „peglica“.

 

– Toj peglici nisam mogao da odolim. Prodavali su je prvi vlasnici, nije bila ni ni jeftina, ali to je jače od mene – smeje se.

 

dragan grujin

 

Svoja dela Dragan je izlagao na mnogim izložbama, a za svoj rad i umeće dobio je i mnogobrojna priznanja. Ipak, najveće mu je zadovoljstvo kad nečemu što je trebalo da završi u starom gvožđu povrati sjaj i stavi na točkove.

 

– Ovo što ja radim nije jeftin hobi, ali meni pričinjava veliku sreću. Iako sam smanjio obim svog hobija, bez dva automobila u radionici ne mogu da zamislim svoj život – završava priču za naš portal Dragan Grujin.

 

dragan grujin

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM