Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Dan pešačenja biće obeležen i u Zrenjaninu

U organizaciji Kluba planinara a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada i Planinarskog saveza Srbije , u subotu 14. septembra održaće se Dan pešačenja u našem gradu.

 

Organizatori su predvideli da se učesnici okupe u 8 i 45 na Trgu slobode kod spomenika a da na ovogodišnju pešačku turu krenu u 9 časova. Ovogodišnja pešačka tura biće duga šest kilometara.

 

Tura počinje sa Trga slobode, pa kroz glavnu ulicu do Trga Zorana Đinđića.

 

Zatim će se grupa, pre pešačkog mosta, spustiti do Begeja i kretati se desnom obalom, uzvodno, ispod mosta kod SUP-a, preko Brankovana, iza Fabrike šešira i Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, preko Topličine ulice do Lozničke, pa Strelišnom preko Ulice 6.maja i dalje do motela, gde će se posle pređena tri kilometra, učesnicima deliti slatka okrepa i voda.

 

Posle kraćeg odmora, grupa će nastaviti pored farme nojeva, prema Fazanskoj šumi, a neposredno pre gradilišta obilaznice, skrenuće se levo do Begeja i njegovom desnom obalom, nizvodno, vratiti se do motela gde se završava pešačenje.

 

Učesnicima će biti dodeljene diplome za uspešno savladanih šest kilometara. Organizatori ove godine očekuju oko 1000 učesnika, s obzirom da ih je prošle godine bilo 777.

 

Svako ko je voljan da se priključi obeležavanju Dana pešačenja, može se samo pojaviti na Trgu slobode u subotu 14. septembra. Od opreme, kažu organizatori, nije potrebno poneti ništa posebno, ali je obavezno, kažu, poneti dobro raspoloženje.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM