Slobodno vreme

BRAĆA MIJATOVIĆ: Prve trojke iz Žitišta proslavile punoletstvo

braca mijatovic

Nije bilo kraja sreći Mijatovićima, supružnicima Vinki i Mladenu, kada su pre osamnaest godina, a posle sedamnaest godina braka, tog 19. oktobra, svetu podarili tri dečaka – Dragana, Dejana i Srđana. Bile su to prve trojke u Žitištu, pitomom banatskom selu, po mnogo čemu karakterističnom.

 

I priča o braći Mijatović, koja su prošlog meseca proslavila punoletstvo, upravo je takva – nesvakidašnja. Jer, sva trojica momaka igraju fudbal i nose dres Fudbalskog kluba Begej iz Žitišta i, povrh toga, članovi su folklornog ansambla pri žitištanskom  Kulturno – umetničkom društvu „2. oktobar“. Draganovi, Dejanovi i Srđanovi prijatelji, ali i ostali meštani Žitišta, kažu za njih da su mladići za primer, divni i lepo vaspitani. Tome su, dakako, doprineli i njihovi roditelji koji su se svih ovih godina trudili da decu izvedu na pravi put.

 

– Poštujemo i cenimo sve napore roditelja i veoma dobro znamo kako im je. Zato se trudimo da opravdamo njihovo poverenje i želju da se pravilno razvijamo – kažu uglas braća.

 

Stoga od malih nogu razvijaju sportski duh. Dejan i Srđan i dalje nose fudbalski dres Begeja, s tim da ovaj drugi pauzira zbog povrede. Dragan je, pak, ove sezone napravio pauzu iz, kako kaže, više razloga, ali će se na zimu vratiti na travnati teren.

 

– Operisao sam koleno, prednje ukrštene ligamente, i vratiću se na teren za osam meseci. Povredu sam zadobio prošle sezone tokom utakmice – kazuje nam Srđan.

 

braća Mijatović

 

Mijatovići vele da su u isto vreme, još dok su bili dečaci, odlučili da se posvete fudbalu, toj divnoj sportskoj igri, za koju ne kažu džaba da je najvažnija sporedna stvar na svetu.

 

– Sa tatom smo kao mali gledali fudbal, i to Crvenu zvezdu, za koju svi navijamo, i odmah smo se zainteresovali za fudbal. Tako smo i krenuli da treniramo sa šest godina – govori Dejan koji je na dosadašnjim utakmicama, kako su nam prenele kolege koje se bave sportskim novinarstvom, pokazao i žustrinu i upornost protiv znatno iskusnijih rivala.

 

Sva trojica, inače, igraju na različitim pozicijama. Dragan je golman, Srđan je klasični odbrambeni igrač – bek, a Dejan je zadnji vezni. Da su veoma talentovani za sport, pokazali su još u osnovnoj školi, u osmom razredu, kada su osvojili državno prvenstvo u malom fudbalu. Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Žitišta tako se našla na pobedničkom postolju, u konkurenciji mnogih gradova i škola, i bila je ponosna na braću i njihove školske drugare koji su, zajedno sa njima, predstavljali ovu obrazovnu ustanovu na školskom turniru u malom fudbalu.

 

– Završni turnir je održan u mestu Brzeće, na Kopaoniku, i trajao je dva dana. U finalu smo, nakon boljeg izvođenja penala, pobedili vršnjake iz Sremske Mitrovice. Nas trojica smo bila kičma tima, s obzirom na to da se igralo u postavi 4+1, od čega smo sva trojica bila u prvoj postavi, što je skoro ceo tim. Jedan je bio na golu, drugi ispred gola, a treći u sredini – kroz osmeh se priseća Dejan, dok nam Srđan pokazuje snimak sa finalne utakmice, a zatim i slavlja koje je usledilo nakon pobede.

 

Uspehe su do sada beležili i kao članovi folklornog ansambla. Za KUD „2. oktobar“ nastupaju već jedanaest godina, a ljubav prema igri nasledili su od majke.

 

– Još kao male mama nas je odvela na prvu probu. Njena je želja bila da igramo, ali smo vremenom sve više zavoleli i folklor, tako da se i njime bavimo i dan danas – ističe Dejan.

 

– Kao što uživamo u fudbalu, tako uživamo i u igri. Za sada uspevamo da ispunjavamo obaveze i u školi, i na fudbalskom terenu, ali i na sceni. Videćemo dokle će to ići, ali za sada je sve dobro – dodaje Srđan.

 

Prve trojke iz Žitišta proslavile punoletstvo

 

Braća Mijatović trenutno pohađaju četvrti razred srednje škole u Srpskoj Crnji. Dejan i Srđan zajedno su u srednjoj ekonomskoj školi, dok je Dragan odlučio da pohađa trgovačku.

 

– Puno vremena provodimo zajedno, u školi, kod kuće, sa društvom… Međutim, nismo slični po karakteru, svako od nas je poseban na svoj način. Za sebe smatram da sam iskren, posvećen onome što radim i veoma odgovoran – otkriva nam Dejan.

 

Dragan za sebe kaže da je druželjubiv, iskren i dobar drug, pomalo mangup, koji voli izlaske i provode. Nadovezuje se Srđan koji sebe opisuje kao odgovornu, vrednu i komunikativnu osobu, dobrog druga, kog često savladaju emocije.

 

Nedavno su braća proslavila osamnaesti rođendan i ulazak u društvo punoletnih. Bilo je to slavlje za pamćenje. Proslava za odrasle upriličena je u restoranu „Kafe Park“ u Žitištu, a pozvani su najbliža rodbina i prijatelji.

 

– Uveče smo proslavili rođendan sa drugarima, sa 180 zvanica, u diskoteci „Tvrđava“. Mnogi su pohvalili žurku, s komentarom da su se super proveli – naglašava Srđan.

 

Na kraju razgovora pitamo ove uzorne momke šta planiraju u budućnosti. Srđan i Dejan odgovaraju da planiraju da po završetku srednje škole upišu fakultet, ali se još nisu odlučili za konkretnu struku. Dragan, s druge strane, planira da se nakon srednjoškolskog obrazovanja zaposli i da nastavi sa treninzima. Ali, sva trojica će se, gde god ih život odveo, držati zajedno i podržavati jedan drugog. Jer, to se od braće i očekuje.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.