Slobodno vreme YSLAJDER

BLAGOJE JE MLADI MUZIČAR KOJI SE PROFESIONALNO BAVI NEGOVANJEM PASA

Blagoje Gagić
Blagoje Gagić

ZRENJANIN – Zrenjaninac Blagoje Gagić je, između ostalog, grumer. Čime se još bavi, saznaćete ako tekst pročitate do kraja. A šta je grumer?

 

Blagoje Gagić

 

– Grumer je neko ko se na najlepši način bavi higijenom pasa – priča Blagoje za portal zrenjaninski.com. – Ja se poslednje tri godine bavim kupanjem, šišanjem i negovanjem pasa. Sasvim slučajno sam došao do toga, iako sam oduvek želeo da budem veterinar i da se brinem o životinjama. Znanje sam „kupovao“ sa svih mogućih strana. I danas mogu da kažem da dosta znam.

 

Blagoje ne frizira pse za izložbe, nego se brine o njihovoj elementarnoj higijeni.

 

– Za tu elementarnu negu potrebno je imati i dobar alat – priča Blagoje. – Potrebne su specijalne makaze, mašinica za šišanje, specijalan fen… To se uglavnom nabavlja u inostranstvu, a kod nas može da se nabavi solidna kozmetika. Kupanje i šišanje traje otprilike dva sata. Svaki pas ima svoj karakter i pre nego što se krene na posao, treba ih upoznati i svakom prići na poseban način.

 

 

Pre nego što uzmete kućnog ljubimca, dobro se informišite, dodaje Blagoje.

 

– Mnogi bi voleli da imaju lepu, belu pudlicu, ali za to je potrebno zaista mnogo pažnje i vremena. U našim klimatskim uslovima, gde ima i dosta kiše i dosta prašine, psi se moraju redovno kupati i šišati. Bar na mesec, mesec i po dana. Pa razmislite želite li dugodlakog ili kratkodlakog psa – savetuje naš sagovornik.

 

Blagoje obožava pse – i sam ima tri, Lenu, Zagu i Alisu. Zaga i Alisa su udomljene.

 

 

A sad, za kraj, šta to Blagoje još radi.

 

– Ja sviram tubu – smeška se. – Prvi sam tubista u zrenjaninkoj Muzičkoj školi a drugi diplomirani tubista na novosadskoj akademiji. Sviram u operi SNP-a. A svirao sam i sa drugim orkestrima kako u zemlji, tako i u regionu.

 

Odmah nakon našeg razgovora, Blagoje je žurio u operu, jer je te večeri na repertoaru bilo „Labudovo jezero“. A onda, sutra ujutru u svoj salon, jer ga već čeka neki retriver ili patuljasti pinč.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz