Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

BANAT KUP: Buđenje sportskog ribolova u Zrenjaninu i Srbiji (Foto)

banat kup
Foto: Zoran Bogaroški

Klub ribolovaca „Banat“ je u nedelju, 31. maja, u Zrenjaninu organizovao osmi po redu tradicionalni klupski kup, kojem su se odazvala 44 takmičara iz cele Srbije. „Banat kup“, koji se po tradiciji održava na desnoj obali reke Begej, ugostio je takmičare iz Kragujevca, Brusa, Niša, Beograda, Pančeva…

 

Tokom samog takmičenja porazgovarali smo sa Igorom Janjićem, jednim od organizatora ovogodišnjeg takmičenja. On je za portal zrenjaninski.com govorio o popularnosti nadmetanja i uspehu organizacije u novonastalim okolnostima.

 

– Ovo je izuzetno posećen kup na popularnom Brankovanu. Riba je još uvek „stidljiva“, jer izlazi iz mresta i nije previše aktivna. Međutim, ribolovci su baš željni pecanja, jer su tokom celog proleća propustili treninge i takmičenja u nacionalnim prvenstvima. Takmičenja su odgođena i pomerena za kasnije datume – rekao je Igor Janjić.

 

Pročitajte još: Aktuelna uprava ima velike planove za Aerodrom „Ečka“ (Foto)

 

banat kup
Foto: Zoran Bogaroški

 

On se osvrnuo na novonastalu situaciju prouzrokovanu pandemijom virusa Kovid-19 i na novine u propozicijama.

 

– Uspeli smo da ispoštujemo sve što je od nas zahtevao Savez sportskih ribolovaca Srbije, kao granski nacionalni sportski savez. Morali smo da primenimo sve mere u prevenciji protiv koronavirusa. Svi takmičari su na izvlačenju startnih brojeva imali maske, na zapisničkom stolu smo morali da obezbedimo dezinfekciono sredstvo i rukavice. Ispunili smo sve uslove koje su tražili od nas nadležni državni organi – objasnio je naš sagovornik.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

banat kup
Foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM