Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Baka Živka ima 78 godina i čisti obale Tamiša od raznog otpada! (Foto)

baka živka

Tamiš nastavlja da raste, o čemu je portal zrenjaninski.com danas već pisao, a što možete PROČITATI OVDE. S porastom nivoa reke, ogromne količine smeća ostaju na obali.

 

Zato su se aktivisti Udruženja ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ponovo angažovali kako bi sakupljali otpad i očistili životnu sredinu.

 

Najstarija članica udruženja, baka Živka Okolišan, koja ima 78 godina, juče je organizovala akciju čišćenja jednog dela obale Tamiša.

 

baka živka

 

„Ona je sakupila dva velika džaka PET ambalaže, koju ćemo reciklirati, kao i jedan džak smeća koji, na žalost, ne može da se reciklira. Baka ogromnog srca je išla duž obale reke i uz pomoć štapa izvlačila flašu po flašu, kesu po kesu i ostalo smeće koje potiče od čoveka. Za našu Živku godine su samo broj, jer ona je uradila ogroman posao za prirodu i za sve nas. Veliko bravo za našu neumornu baka Živku“, poručuju iz udruženja „Zelene šape“.

 

Pročitajte još: ZLATNI KOTLIĆ 2020: Miris riblje čorbe širio se Motelom Šumice (Foto)

 

baka živka

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM