Region YSLAJDER

U LAZAREVU SAMODOPRINOS PROŠAO, U PERLEZU NIJE

LAZAREVO, PERLEZ –Polovičan rezultat na glasanju za mesni samodoprinos u dva sela –u Lazarevu samodoprinos je izglasan na pet godina, dok je većina u Perlezu bila protiv ovog izdvajanja.

glasanje-novac

-Kod nas je samodporinos prošao, izjasnilo se 57 posto građana sa pravom glasa, a od toga je 54 posto bilo za samodoprinos. Planirano je da sredstavima prikupljenim na ovaj način nastavimo gradnju kanalizacije u selu. Osim toga, u planu je i uređenje industrijske zone, gradnja vrtića dovršetak izgradnje crkve – kaže sekretar Mesne zajednice „Lazarevo“, Goran Grahovac.

U Perlezu drugačije raspoloženje, izlaznost je bila daleko manja, svega 25 posto, a samo 15 posto od ukupnog broja upisanih u spisak glasalo je za samodoprinos.

-U selu jednostavno većinsko raspoloženje nije za samodoprinos, uz izgovor da građani i ovako imaju mnogo nameta –kaže sekretar MZ „Perlez“ Miloš Minić.

Perležani su imali u planu samodoprinos na period od 10 godina, a prvenstveno je za finansiranje bila seoska kanalizaciona mreža, kao i uređenje kolovoza u selu. Nakon neuspešnog ishoda u seoskom rukovodstvu moraju da preispitaju koji će biti dalji koraci.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Korektno bi bilo da se samodoprinosi izglasavaju na 4g. a ne 10g. Korektno bi bilo da se procenat smanji sa 3% na recimo 1,5% i da svi koji imaju primanja bilo da je od plate, penzije, socijale….jednako u procentima izdvajaju jer će svi i koristiti dobrobit od izgradjene infrastrukture ili čega već. Novac se mora transparentno trošiti jer onda ne bi popločana betonska staza od 104m dužine i oko 2,5m širine koštala gotovo 700.000 din već razumnih 100.000 din jer je samo nasut pesak, poravnano i vraćene betonske ploče koje su bile….eto o tome svemu neka razmisle zašto samodoprinos u Perlezu nije uspeo…

sinovoz
FAM