Ekonomija YSLAJDER

SUSRET ITALIJANSKIH I SRPSKIH PRIVREDNIKA U GRADSKOJ KUĆI U ZRENJANINU

susret privrednika

ZRENJANIN – Poslovni susret srpskih i italijanskih privrednika, u organizaciji Vlade Vojvodine i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, održan je juče u Baroknoj sali Gradske kuće.

 

susret privrednika

 

-Danas imamo priliku da ugostimo privrednike iz Italije, koje prevashodno zanimaju mogućnosti ulaganja u Vojvodinu. Za nas je važno da predstavimo potencijale Vojvodine a naročito našeg grada. Ovde imamo jako dobro iskustvo baš italijanskih kompanija, iz prethodnog perioda.

 

Tu je pre svega kompanija „Fulgar“ koja je četiri puta proširivala pogone, pa „Moditel“, ali i „Dafar“ i „Tehnostruture“. Oni su i najbolji promoteri našeg grada. Ali ćemo mi italijanskim privrednicima svakako ponuditi mogućnost da danas obiđu zrenjaninske industrijske zone i na licu mesta se uvere u pogodnosti ulaganja – rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, jedan od prisutnih na sastanku.

 

Član Evropskog parlamenta Marko Cani, koji promoviše susrete privrednika, zahvalio se Gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu i organizaciji ovog važnog poslovnog sastanka.

 

 

-Današnji susret mali je korak u saradnji između Italije i Srbije. Sa pokrajinomm Vojvodina u Lombardiji smo organizovali susret kako bi predstavili mogućnopsti saradnje. Italija je dobar partner Srbiji, ovde su mnoge italijanske firme otvorile pogone i nova radna mesta a danas su u Zrenjaninu firme koje su spremne za nova ulaganja.

 

Nadam se da će neka od ovih kompanija naći dimenziju ulaganja na ovom području – zaključio je Cani, koji je zahvalio na podršci italijanskim firmama koje već posluju u Zrenjnainu i Srbiji.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.