Sport YSLAJDER

SPEKTAKL U ZONI “JUGOISTOK” , MOTOCIKLISTI SE NADMEĆU I DANAS (FOTO)

ZRENJANIN – Danas je drugi dan moto trka na licenciranoj stazi u Industrijskoj zoni “Jugoistok”, treninzi su počeli od 9 časova a trke startuju u 13 časova. U 17 sati biće dodeljeni pehari.

 

motociklisti

 

Na moto trkama “Velika nagrada Zrenjanina” učestvuje 60 takmičara iz Srbije i zemalja Evrope.

Organizatori trke koja se boduje za nacionalni i balkanski šampionat su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, moto klub „Petrovgrad“ i Grad Zrenjanin. Takmičenja su organizovana u disciplini „Motoklasik“ koja se boduje za Balkanski šampionat, „Supermoto“ i „Roud Rejs“ u kategoriji 125 kubika. Staza na kojoj se nadmeću takmičari duga je 3.000 metara, prosečne širine sedam metara, sa devet krivina.

 

 

Prvog dana takmičenja prisutni su bili, pored gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija i Božidar Mihajlović pomoćnik za moto-sport u Auto-moto savezu Srbije.

 

 

Veoma sam zadovoljan činjenicom da je “Velika nagrada Zrenjanina” ušla u kalendar održavanja moto trka u Srbiji, sve uz dobru saradnju sa Auto-moto savezom Srbije. Drago mi je što takmičari stazu ocenjuju kao izuzetno dobru, sa odličnim potencijalom, a u narednom periodu uložićemo napore da bude još bolja. Želim da naglasim da su i takmičari iz Zrenjanina nizali brojne uspehe i to je bio neposredan povod da organizujemo ovakvo takmičenje – kaže gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

 

Mirko Butulija je nakon obilaska staze ocenio da je na delu novi početak moto sporta u Zrenjaninu, izrazivši uverenje da će se na zrenjaninskoj stazi sledeće godine voziti sve discipline za nacionalno, balkansko i mediteransko prvenstvo, i da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.