Kultura YSLAJDER

HORSKI FESTIVAL „SLOBODAN BURSAĆ“ PO ČETVRTI PUT

hor
Foto : Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Četvrti po redu Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan tokom tri dana, 2. 3. i 4. juna u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Samom festivalu će prethoditi svečano otvaranje biste Slobodana Bursaća u Aleji Velikana u Karađorđevom parku u četvrtak 1. juna u 11 časova.

 

hor
Foto : Grad Zrenjanin

 

Istog dana će od 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biti otvorena i izložba povodom trideset godina od osvajanja titule „Hor sveta”, koju je Omladinski mešoviti hor „Josif Marinković” osvojio u Langolenu 1987. i promovisan CD, reizdanje kasete na kojoj je snimljen nastup ovog hora na Dubrovačkim letnjim igrama iste godine.

 

Tokom tri festivalske večeri program će obuhvatiti nastupe dečijih, ženskih, muških i mešovitih horova, a dečiji horovi će nastupati i u okviru posebnog dela programa, matinea koji se održava u subotu, 3. juna od 11 časova pre podne. Osim zrenjaninskih horova, na ovogodišnjem festivalu će nastupiti i gostujući horovi među kojima su i Hor „Srbadija” iz Bijeljine, ženska vokalna skupina „Brinke” iz Slovenije, Gradski dečiji hor „Zvezdice” iz Leskovca, „Valjevski Pop hor”, Hor Jevrejske opštine Novi Sad „Hašira”, Hor Eparhije Sremske „Sveti Nikolaj” i „HorUns“ – Hor Novosadskog Univerziteta.

 

Festival ima revijalni karakter, a ulaz na sve programe u okviru festivala je besplatan.

Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Podeli članak
sinovoz
FAM