Grad YSLAJDER

GRAD DOBIJA ATLETSKU STAZU NA STADIONU U KARAĐORĐEVOM PARKU

Predaja projekta za atletsku stazu

ZRENJANIN – Atletska staza na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku biće izgrađena u leto sledeće godine, najavljeno je posle današnjeg radnog sastanka gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i Bogdana Kneževića, predstavnika Ministarstva omladine i sporta, kao i Slobodana Brankovića, generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije. Nakon sastanka Branković je gradonačelniku Janjiću uručio gotov projekat za gradnju staze.

Predaja projekta za atletsku stazu
Predaja projekta za atletsku stazu

-Drago mi je što sam ponovo u Zrenjaninu zbog predaje projekta koji sam obećao prilikom moje poslednje posete. Ono što je za Atletski savez Srbije izuzetno značajno je to da Zrenjanin kao grad atletike napokon dobija moderan atletski objekat, i da se širokim narodnim masama omogući da se bave kraljicom sportova. Važno je da najmlađima omogućimo ono što imaju njihove kolege širom sveta. Zrenjanin će napokon stati na svetsku i evropsku mapu jer će se u vašem gradu organizovati velika takmičenja- najavio je Slobodan Branković.

Gradonačelnik Janjić je istakao da Zrenjanin stalno ulaže u sportiste i sportske klubove, ali ne zaboravlja ni infrastrukturu. Izgradnja ovog značajnog projekta koštaće oko 51 milon dinara.

– Hoćemo da popravimo kvalitet u tom našem sportskom objektu koji se ne koristi onoliko koliko bi mogao. Posle inicijative došala je na red i realizacija i sada krećemo u pravljenje ozbiljne finansijske strukture. Siguran sam da ćemo uz podršku pokrajine i republike uspeti da ostvarimo želejni cilj – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.

Podeli članak
sinovoz
FAM