Gastro kutak YSLAJDER

„DIJAMANT“ BIRA NAJBOLJEG MLADOG POSLASTIČARA (FOTO)

dijamant-poslasticari

ZRENJANIN – Kompanija „Dijamant“ otkrila je da budućnost poslastičarskog zanata leži isključivo među onima koji gaje ljubav prema ovom zanimanju i ulažu veliki trud, bez obzira na prilike.

 

 

To su pokazali učenici Ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu, u kojoj poslastičarski smer ne postoji, ali ih to nije sprečilo da se pokažu podjednako dobro kao drugari iz ostalih škola u Srbiji. U projektu „Mladi poslastičar“ još jednom su pobedili talenat i umeće.

 

 

U pomalo skrivenom kutku škole čekala su nasmejana, ali i nestrpljiva lica takmičara i učenika spremnih da čuju za njih značajnu priču poslastičara Zdravka Gavrilovića. Na samom početku upoznao ih je sa svojim bogatim iskustvom i predstavio projekat, što je učenike uverilo da se nalaze na pravom mestu u pravo vreme. Čuli su značajne savete za svoje poslastičarsko umeće i svoje buduće školovanje i iskustvo. Zdravko je odao i poneku caku koju će retko gde imati priliku da čuju.

 

 

Posle degustacije eklera, profiterola i karamelizovanih kokica, koje su već isplanirali da prave za svoje drugare, učenici su se spremno uputili ka kuhinji i bez oklevanja počeli sa radom, naoružani pravim namirnicama, alatom i, kao najznačajnije, spremnošću i talentom. Na kuhinjskoj površini čulo se seckanje voća, iz prostorija je dopirao zvuk miksera, a toplina rerni zagrejala je prostor. Osnovni sastojci uveliko su bili pripremljeni, a na njihovom čelu nalazio se najkvalitetniji Dijamant margarin.

 

 

Po završenoj pripremi, na ocenjivanje su pristizali šarenoliki tanjiri koji su već na prvi pogled obećavali i dobar ukus. Zdravko se, uz asistenciju profesora, dao u procenu i razgovor sa učenicima. Kao najbolji, pokazali su se Egon Barna, Nađa Kulić i Erika Tosanati, pa će se u nastavku takmičenja oprobati sa zadacima koje će imati učenici iz pet škola u Srbiji.

 

 

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i kompanija Dijamant kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude.

 

 

Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz